At kunne forstå sin hund og de signaler den sender, er fundamentet for et godt forhold mellem hund og ejer.
Hunde meddeler sig hovedsagelig gennem kropssprog og mimik. Det er her, detaljerne kommer frem. Lydene bruges mest til grovere meddelelser og til at understøtte et visuelt budskab.
Hos mennesker er det omvendt: Vi kommunikerer hovedsagelig gennem det talte sprog, eller vi er i hvert fald ofte mest bevidste om det talte sprog. Denne modsætning er årsag til mange misforståelser hund og ejer imellem.
At kunne forstå sin hund og de signaler den sender er fundamentet for et godt forhold mellem hund og ejer. Hunde meddeler sig hovedsagelig gennem kropssprog og mimik. Det er her, detaljerne kommer frem. Lydene bruges mest til grovere meddelelser og til at understøtte et visuelt budskab. Hos mennesker er det omvendt: Vi kommunikerer hovedsagelig gennem det talte sprog, eller vi er i hvert fald ofte mest bevidste om det talte sprog. Denne modsætning er årsag til mange misforståelser hund og ejer imellem.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at hvalpene ikke fødes med et færdigt sprog, men med evnen til at lære sproget. Selve sprogudviklingen starter, efter hvalpen er født. Det er hundemoderen, som giver hvalpene de første lektioner, men også omgangen med kuld søskende er med til at opbygge sproget.
Hvalpen skal på et tidligt tidspunkt i sit liv møde og omgås andre hunde, for herved at udvikle og træne sit hundeordforråd. Når hunden er voksen, er det tillige vigtigt, at den fortsat møder andre hunde for at vedligeholde dette hundesproget.
Mange aggressionsproblemer over for andre hunde, skyldes at hundens udvikling og vedligeholdelse af kommunikationen med disse, er mangelfuld.
Bliv klogere på hundesprog ved at se disse film i DKK´s serie om ”Hundesprog”:
Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15
Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22
Handelsbetingelser
Fortrydelsesformular