MENU

Foreningslivet fortsætter

09.12.2021

Det slog statsminister Mette Frederiksen fast på gårsdagens pressemøde om stramninger af corona-restriktionerne. Her kan du læse, hvilke retningslinjer der er gældende for hundesportsområdet

Der er ikke pr. 8. december 2021 annonceret nye restriktioner for foreningsidrætten.

På trods af at skoleeleverne sendes hjem til hjemmeundervisning, slog statsministeren i går fast, at foreningslivet ikke skal holde pause.

DKK anbefaler derfor, at alle kredse og klubber fortsat holder gang i alle mulige hundesportsaktiviteter – med særligt fokus på smitteforebyggende foranstaltninger, dvs. håndvask/afspritning, udluftning og øget rengøring.

Gældende Covid-19-retningslinjer for hundesporten

  • Vær opmærksom på krav om coronapas i visse situationer
  • Vær opmærksom på specifikke anbefalinger i områder med høj smitte
  • DKK opfordrer til, at man bliver hjemme selv ved milde symptomer.
  • DKK anbefaler desuden brug af mundbind:
    - hvis du deltager i store og ukontrollerbare forsamlinger, f.eks. ved deltagelse i større forsamlinger i indelukkede rum med dårlig ventilation.
    - hvis du er i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19, ikke er færdigvaccineret, og befinder dig i en situation, hvor det kan være svært at holde afstand.

Kulturministeriet har overfor DKK understreget:

  • at gårsdagens annoncerede corona-restriktioner omfatter krav om lukning af indendørs koncerter, forestillinger, forevisninger, storskærmsarrangementer og lignende med flere end 50 stående tilskuere eller publikummer.
  • at det er tilladt at afholde indendørs koncerter og lignende med 50 stående publikummer kombineret med et antal siddende publikummer, så der samlet set er flere end 50 publikummer i alt til det pågældende arrangement.
  • at restriktionerne ikke gælder for udendørs arrangementer.

Større sociale arrangementer

Ved gårsdagens pressemøde var der desuden en kraftig opfordring fra myndighederne specifikt til arbejdspladser om at aflyse større sociale arrangementer, herunder julefrokoster.

Det er de færreste af DKK´s kredse og specialklubber, der kan betragtes som arbejdspladser – ligesom det ikke er nærmere defineret, hvad ”et større socialt arrangement” er.

Derfor opfordrer DKK kredse og klubber til:

  • at foretage en individuel vurdering af evt. planlagte sociale arrangementer i forhold til bl.a. pladsforhold, antal deltagere, aktivitetens form, smitteforebyggende tiltag osv. samt
  • at have et særligt fokus på den indbyggede risiko for større smitteudbrud i forbindelse med sociale arrangementer med alkoholindtag.

DKK understreger, at det - som det har været tilfældet under hele coronapandemien - er det den enkelte arrangør, der er ansvarlig for, hvorvidt et arrangement afvikles i henhold til gældende lovgivning.

De nye regler træder i kraft 10. december 2021 kl. 16.00 og gælder foreløbig frem til 7. januar 2022.

Vi har fra DKK´s side bedt Kulturministeriet om svar på specifikke spørgsmål, og vi opdaterer derfor retningslinjerne for hundesportsområdet, så snart det er muligt.

Indtil da kan du læse mere på Kulturministeriets hjemmeside

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem