MENU

DKK's whistleblowerordning

Formål med whistleblowerordning

Dansk Kennel Klubs (DKK) whistleblowerordning har til formål at sikre åbenhed og gennemsigtighed i forhold til eventuelle ulovligheder og alvorlige uregelmæssigheder i DKK, således at ansatte i fortrolighed kan ytre sig om kritisable forhold i DKK uden at frygte for repressalier.

Hvem kan indberette til DKK’s whistleblowerordning

Whistleblowerordningen kan anvendes af medarbejdere. Whistleblowerordningen er offentligt tilgængeligt på DKK’s hjemmeside.

Hvad kan der indberettes om

Whistleblowerordningen kan benyttes til at indberette alvorlige forhold eller mistanke om alvorlige forhold, du har vedrørende adfærd hos DKK-medarbejdere eller andre, der handler på vegne af DKK.

Alvorlige forhold, der kan indberettes via whistleblowerordningen, er f.eks. oplysninger om:

  • Strafbare forhold, f.eks. misbrug af økonomiske midler, tyveri, svig, underslæb, bedrageri, bestikkelse, dokumentfalsk mv.
  • Grove eller gentagne overtrædelser af lovgivningen, f.eks. ift. arbejdssikkerhed eller miljøregler
  • Grove eller gentagne overtrædelser af væsentlige interne retningslinjer, fx om tjenesterejser, gaver, regnskabsaflæggelse mv.
  • Grove personrelaterede konflikter på arbejdspladsen, fx i form af trusler, fysisk vold, seksuel chikane eller anden grov chikane.
  • Forhold der falder uden for whistleblowerordningen, og som skal håndteres af den daglige ledelse:
  • Hvis du er medarbejder eller frivillig, og dine bekymringer drejer sig om andre forseelser end ovenstående, bør du kontakte din leder eller den lokale kreds eller udvalgsformand, da sådanne forhold som udgangspunkt skal håndteres via de almindelige kommunikationsveje f.eks. til nærmeste leder.

Det kan for eksempel være:

Klager over daglige personale- eller medarbejderforhold i form af samarbejdsvanskeligheder, sager vedrørende sygdom og fravær, inkompetence, dårlig ledelse eller mobning.

Når du indberetter til whistleblowerordningen, forudsætter det, at du har viden om eller en begrundet mistanke om, at der er begået alvorlige forhold. Det betyder, at der i udgangspunktet ikke kan indberettes om andre forhold til whistleblowerordningen.

Ovenstående er kun eksempler. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din observation skal indberettes eller ej, opfordrer vi dig til at gøre det. Indberetningen vil herefter blive vurderet i forhold til, om den falder inden for whistleblowerordningen, hvilket du vil få en tilbagemelding på.

Sådan indberetter du

Indberetningen foretages skriftligt til følgende e-mail: whistleblower@dkk.dk

Foretager du indberetning vil følgende oplysninger normalt være nyttige i forbindelse med undersøgelse af sagen:

Beskrivelse af forholdet, herunder dato, sted og navnet/navnene på den/de involverede person/personer samt eventuelle dokumenter eller beviser vedrørende overtrædelsen eller andre oplysninger, som kan lette en undersøgelse af sagen.

Det er ikke muligt at indberette anonymt, idet whistleblowerordningen dog sikrer dig fortrolighed.

DKK kan som dataansvarlig være forpligtet til at gøre indberetningen tilgængelig for de personer, som er berørt af indberetningen i henhold til lovgivning omkring persondatabeskyttelse.

Hvis du har spørgsmål til brugen af DKK’s whistleblowerordning er du velkommen til at kontakte DKK’s juridiske telefonkonsultation Tlf. 70 20 66 03. mandag: kl. 12.00-14.00 og torsdag: kl. 8.30-10.30.


Sådan håndterer vi indberetningen

Indberetninger modtages af DKK’s interne whistleblowerenhed, der varetages af DKK’s juridiske afdeling. DKK’s whistleblowerenhed kvitterer for modtagelse af sagen til dig som indberetter, og vurderer indledningsvis, om sagen er omfattet af whistleblowerordningen.

Hvis DKK’s whistleblowerenhed vurderer, at sagen falder indenfor whistleblowerordningen, igangsættes en nærmere undersøgelse af de forhold, som indberetningen angår. DKK indhenter i nødvendigt omfang ekstern bistand til undersøgelserne, således at indberetningen behandles på en fortrolig, saglig og retssikkerhedsmæssig forsvarlig måde.

Hvis resultatet af sagsbehandlingen viser, at der ikke er bevis for, at der har fundet uregelmæssigheder sted, vil de involverede personer blive orienteret om dette. Hvis sagsbehandlingen viser kritisable forhold, kan der være forskellige reaktionsmuligheder, f.eks. ansættelsesretlige reaktioner og/eller anmeldelse af forholdene til eventuelle relevante myndigheder.

Du vil blive informeret om, at vi har modtaget din anmeldelse, samt når sagsbehandlingen er afsluttet. Du bør vide, at du – afhængig af de faktiske forhold og eventuel lovgivning– muligvis ikke kan få indsigt i detaljer eller modtage oplysninger om resultatet af den udførte behandling af sagen.

Beskyttelse mod repressalier og lignende

Personer (medarbejdere og frivillige), som indberetter via whistleblowerordningen, er beskyttet mod negative konsekvenser forbundet med en indberetning, herunder reprimander, repressalier, ændring af arbejdsopgaver, ændring af medarbejdergoder, ødelæggelse af karrieremuligheder eller omdømme, trusler om at gøre noget af overstående, eller bevidste undladelser, som kan skade indberetteren.

Personer, som bevidst og i ond tro foretager en falsk indberetning mod en anden person, beskyttes ikke af retningslinjerne i whistleblowerordningen. Personer, som i ond tro foretager en indberetning, kan blive gjort til genstand for civilretlige, strafferetlige og administrative sanktioner samt disciplinære sanktioner, herunder ophævelse af ansættelsesforholdet eller eksklusion af DKK.

Hvilke rettigheder har de personer, indberetningen handler om

Hvis en indberetning vedrører en navngiven person i DKK, vil personen blive underrettet. Personen vil få oplyst, hvad det indberettede forhold vedrører, retsgrundlaget for behandlingen af oplysninger, hvilke personer i DKK, der har kendskab til indberetningen samt øvrige oplysninger, som skal gives i henhold til lovgivning omkring persondatabeskyttelse.

I tilfælde af, at der er risiko for, at behandlingen af det indberettede forhold eller muligheden for at fremskaffe den nødvendige dokumentation bringes i fare, vil underretningen dog kunne udskydes, indtil risikoen ikke længere eksisterer i henhold til lovgivning omkring persondatabeskyttelse.

Hvis du har spørgsmål til brugen af DKK’s whistleblowerordning er du velkommen til at kontakte DKK’s juridiske telefonkonsultation Tlf. 70 20 66 03. mandag: kl. 12.00-14.00 og torsdag: kl. 8.30-10.30.

Bekymringshenvendelser

Bekymringshenvendelser vedrørende DKK-opdræt og DKK-opdrættere, herunder bekymringer vedrørende hundes forhold, vil som udgangspunkt falde udenfor whistleblowerordningen.

Hvis du har bekymringer om forhold hos en eller flere DKK-opdrættere, hører vi gerne fra dig, og beder dig kontakte DKK’s information eller DKK’s juridiske telefonkonsultation, hvor du kan have en fortrolig samtale om din bekymringer.

Du er velkommen til at skrive til DKK om dine bekymringer, men vær opmærksom på, at den person, som henvendelsen vedrører, som udgangspunkt har ret til at få indsigt i en skriftlig bekymringshenvendelse.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem