MENU

0 Hvalpe til salg

Alpenländische Dachsbracke

Udendørs er brackerne passionerede jægere, som udmærker sig ved en fremragende lugtesans, absolut sporsikkerhed og god orienteringsevne. Indendørs er de generelt rolige og venlige over for både voksne og børn. De kan tilpasse sig et liv i en aktiv familie, men er ikke egnede udelukkende som selskabshunde.

Alpenländische Dachsbracke

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 37-38 cm. Tæver 36-37 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

14-16 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Østrig.

Farver

Mørk hjorterød med eller uden en let sort melering eller sort med rødbrune aftegninger.

Internationalt racenavn

Alpenländische Dachsbracke.

FCI Gruppe

Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

Alpenländische Dachsbracke

Leksikon

Mentalitet

Udendørs er brackerne passionerede jægere, som udmærker sig ved en fremragende lugtesans, absolut sporsikkerhed og god orienteringsevne. Indendørs er de generelt rolige og venlige over for både voksne og børn. De kan tilpasse sig et liv i en aktiv familie, men er ikke egnede udelukkende som selskabshunde.
Behov

En alpenländishe dachsbracke er udholdende og glad for at bevæge sig over lange afstande, i et tempo, som passer til de korte ben. De har behov for meget motion og for udfordringer, som giver dem lov til at bruge deres næse, og som stimulerer dem mentalt. Derudover har de brug for et godt socialt liv og nær kontakt.
Tips og trick til indlæring og håndtering

En alpenländishe dachsbracke er samarbejdsvillig, men ikke nemme at gøre lydige. Når jagtlysten griber dem, kommer de næppe tilbage, før de selv vælger at opgive jagten, så det er ikke hunde, man skal forvente at kunne slippe løs uden træning. Opdragelsen skal følge det generelle mønster med venlig konsekvens og varierede træningssekvenser med motiverende belønninger.
Aktivitetsniveau og handleradius

En alpenländishe dachsbracke er skabt til støverjagt på hare, ræv og kanin i skovområder og bjergrigt terræn. Deres fine lugtesans gør også god gavn til opsporing af fx vildsvin ved klapjagt og til eftersøgning af skadet, klovbærende vildt. De arbejder selvstændigt og ufortrødent også langt væk fra føreren, som de som regel holder kontakt til.
Pels og pleje

Hårlaget består af en meget tæt yderpels (såkaldt stockhåret) over en kraftig og tilliggende underuld. Pelsen beskytter effektivt i al slags vejr og kræver normalt kun ubetydelig pleje. Den fælder dog en del forår og efterår og kræver i disse perioder en grundig ugentlig gennembørstning.
Oprindelse

Allerede på billeder fra middelalderen optræder der kortbenede jagthunde. Hoved og krop er af samme størrelse som hos varianterne med længere ben, kun benene er kortere på grund af det såkaldte chondrodystrofi - en arvelig forkortning af de lange rørknogler. Det betød, at hundene godt nok bevægede sig langsommere, men de havde lettere ved at komme igennem tæt vegetation. Mange af disse racer er i århundredernes løb forsvundet, men typen eksisterer fortsat tværs gennem Mellemeuropa.

Alpenländische Dachsbracke

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem