MENU

2 Hvalpe til salg

Australsk Cattle Dog

Hyrdeinstinkt og mod i perfekt balance gør en australsk cattle dog til en fantastisk kvægvogter. Som familiehund er den vagtsom og selvstændig, noget reserveret i forhold til fremmede. Velegnet som konkurrencehund for den erfarne ejer, som fokuserer på hundesport, og som har lyst til at prøve kræfter med en anden af de udprægede brugshunde.

Australsk Cattle Dog

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 46-51 cm. Tæver 43-48 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

15-25 kg

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Australien.

Farver

Blå- eller rødspættet evt. med gulrøde aftegninger og sorte/mørkere røde partier i hovedet.

Internationalt racenavn

Australian Cattle Dog.

FCI Gruppe

Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Australsk Cattle Dog

Leksikon

Mentalitet

Hyrdeinstinkt og mod i perfekt balance gør en australsk cattle dog til en fantastisk kvægvogter. Som familiehund er den vagtsom og selvstændig, noget reserveret i forhold til fremmede. Velegnet som konkurrencehund for den erfarne ejer, som fokuserer på hundesport, og som har lyst til at prøve kræfter med en anden af de udprægede brugshunde.
Behov

Får den australske cattle dog ikke mulighed for at arbejde med det, som den er bestemt til, må den i stedet tilbydes andre meningsfyldte opgaver. Den kræver masser af fysisk motion og mental stimulering.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Med sit reserverede væsen kræver en australsk cattle dog tidlig socialisering til både mennesker og andre hunde. Den er positiv over for indlæring, ualmindelig arbejdsglad og husker godt. Beløn rigeligt og undgå hårdhed. Samarbejdet skal bygge på tillid.
Aktivitetsniveau og handleradius

Ude er den australske cattle dog yderst aktiv og arbejdsglad med nær kontakt til ejeren. Lidt roligere inde, men absolut ikke egnet som sofahund. Den har alle instinkter i behold til det udfordrende arbejde, som den er skabt til, og som den fortsat udfører i mange lande.
Pels og pleje

Tæt tilliggende pels med ca. 3-4 cm lange, glatte og grove dækhår og tæt, kort underuld. Kort pels på hoved og ben, længere på halsen. Pelsen beskytter godt i al slags vejr. Den daglige pelspleje er meget overkommelig og indskrænker sig til en jævnlig gennembørstning.
Oprindelse

Englænderne, som koloniserede Australien, medbragte også deres hyrdehunde, men disse tålte ikke heden inde i landet. Der var mangel på arbejdskraft, og man var helt afhængig af hundene til at holde styr på de tusindvis af stykker halvvildt kvæg i de åbne vidder uden indhegninger. Midt i 1800-tallet begyndte en målrettet avl, hvor man bl.a. krydsede korthårede blue merle collier med vildhunde - dingoer. Senere blev også andre racer, såsom dalmatiner og australsk kelpie, krydset med denne race.

Australsk Cattle Dog

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK
  2. Begge forældre skal før parring have AD status 0, 1 eller 2 registreret i DKK
  3. Begge forældre skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good

Indført 1. januar 2013.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem