MENU

7 Hvalpe til salg

Basset Hound

En basset hound er generelt venlig, godmodig og tillidsfuld over for alt og alle, selvstændig og viljestærk grænsende til det stædige. En rolig og behagelig familiehund, som sætter stor pris på selskab og har det dårligt med at være alene i mange timer. En basset hound kan være noget gøende, og dens klangfulde røst er flot, men gennemtrængende.

Basset Hound

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

33-38 cm. for begge køn.

Temperament

Moderat

Vægt

25-30 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Trefarvet hvid-tan-sort eller tofarvet med gule partier på hvid bund. Alle såkaldte hound-farver accepteres.

Specialklub

Basset Klubben

Internationalt racenavn

Basset Hound.

FCI Gruppe

Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

Basset Hound

Leksikon

Mentalitet

En basset hound er generelt venlig, godmodig og tillidsfuld over for alt og alle, selvstændig og viljestærk grænsende til det stædige. En rolig og behagelig familiehund, som sætter stor pris på selskab og har det dårligt med at være alene i mange timer. En basset hound kan være noget gøende, og dens klangfulde røst er flot, men gennemtrængende.
Behov

En basset hound behøver trods sin sindighed en hel del motion i form at reelle gåture. Det vedligeholder muskulaturen og holder vægten på plads. Det er nødvendigt, for hunden er utrolig madglad.
Tips og trick til indlæring og håndtering

En basset hound er villig til at lære mange ting, men opdragelsen kræver tålmodighed, venlighed, opfindsomhed og konsekvens, samt at føreren er mere stædig end hunden. Undgå spring og mange trapper, før hunden er helt udvokset. Træn indkald fra hvalpealderen.
Aktivitetsniveau og handleradius

Basset hound er oprindelig en jagthund, som selvstændigt i samarbejde med racefæller følger spor efter vildt. Den har stadig et stort behov for at bruge sin fine næse, og den begiver sig gerne ud på jagtudflugter, hvorfra den kan være vanskelig at kalde tilbage.
Pels og pleje

Pelsen er glat, kort og tæt tilliggende. Den fælder kraftigt to gange om året, men flittig brug af gummibørste eller vaskeskind fjerner ellers de fleste løse hår. De løse øjenrande kræver nogen pleje, og de lange, tunge ører skal holdes pinligt rene for at undgå infektioner.
Oprindelse

Baggrunden er fransk, men en basset hound er engelsk. Lavbenede støvere fra kontinentet basset artésien normand kom til England i 1866. Her blev de i 1892 krydset med blodhund. Resultatet var en vedholdende jagthund med en fremragende lugtesans. Basset hound blev fortrinsvis brugt til harejagt, var stærk nok til at trænge igennem selv det tætteste krat og ikke hurtigere, end at jægeren let kunne følge med til fods. Jagthunden havde lidt længere ben og en lettere krop end den type, vi kender i dag.

Basset Hound

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Basset Hound

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good.

Indført 27. februar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem