MENU

0 Hvalpe til salg

Beauceron

Reserveret, men som oftest venlig. Selvsikker og noget vagtsom - den advarer om fremmede på dens territorium ved voldsom gøen. Den har tendens til at knytte sig mest til et enkelt medlem af familien, men er samtidig glad for familiens børn og overbærende over for de mindste. Næppe en race for den helt uerfarne hundeejer.

Beauceron

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 65-70 cm. Tæver 61-68 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

30-39 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Frankrig.

Farver

Sort eller harlekin (grå og sorte partier jævnt fordelt over hele kroppen) begge med velafgrænsede, tan aftegninger.

Internationalt racenavn

Berger de Beauce.

FCI Gruppe

Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Beauceron

Leksikon

Mentalitet

Reserveret, men som oftest venlig. Selvsikker og noget vagtsom - den advarer om fremmede på dens territorium ved voldsom gøen. Den har tendens til at knytte sig mest til et enkelt medlem af familien, men er samtidig glad for familiens børn og overbærende over for de mindste. Næppe en race for den helt uerfarne hundeejer.
Behov

Behøver rigelig motion og mange meningsfyldte opgaver som at søge og følge et spor. Skal socialiseres tidligt og livet igennem have god kontakt med mennesker og helst også andre dyr.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen er meget positiv over for indlæring og nem at træne. Venlighed, konsekvens og et varieret, tempofyldt program med rigelige belønninger fører oftest uden problemer til et godt resultat. Beløn venlig kontakt til fremmede mennesker og hunde.
Aktivitetsniveau og handleradius

Som oprindelig hyrdehund og vagthund med speciale i kvæg er racen aktiv og glad for at bevæge sig omkring. Det er en robust og meget samarbejdsvillig hund, der reagerer fornuftigt på anvisninger og gerne holder sig i relativ nærhed af sin fører.
Pels og pleje

Dækpelsen er grov og tæt med kraftig underuld, som beskytter i al slags vejr. Hunden fælder kraftigt et par gange om året. Pelsplejen er overkommelig og klares med en stiv børste et par gange om ugen og et bad efter behov. Racen er kendt for at være glad for vand.
Oprindelse

Racen nedstammer antagelig fra en temmelig uædel korthåret hyrdehundetype, som tidligere var kendt over det meste af Vesteuropa. Den har desuden fungeret som vagthund på gårdene, til jagt på vildsvin og som trækhund. I dag bliver beauceron stadig mere anvendt som tjenestehund i politi og militær. Racen fik først sit franske navn Berger de Beauce i 1896. Det skete for at skelne den fra den langhårede variant briard (Berger de Brie), ikke fordi den var særlig almindelig i provinsen Beauce.

Beauceron

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK
  2. Begge forældre skal før parring have AD status 0, 1 eller 2 registreret i DKK
  3. Begge forældre skal før parring have gennemført DKK’s Mentalbeskrivelse eller en svensk AK(SE).
  4. Begge forældre skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem