MENU

0 Hvalpe til salg

Bedlington Terrier

Den er venlig og meget hengiven, når den er i ro, men også vagtsom og modig, når den mener, der er grund til det. Overstrømmende kærlig i forhold til familien, men måske lidt reserveret over for fremmede. Den er som udgangspunkt social, men kan have tilbøjelighed til at udfordre artsfæller, når den bliver kønsmoden.

Bedlington Terrier

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Omkring 41 cm uanset køn.

Temperament

Moderat

Vægt

8-10,5 kg.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Mellem

Farver

Blå, leverfarvet eller sandfarvet med eller uden tanfarvede aftegninger.

Specialklub

Dansk Terrier Klub

Internationalt racenavn

Bedlington Terrier.

FCI Gruppe

Gruppe 3 – Terriere

Bedlington Terrier

Leksikon

Mentalitet

Den er venlig og meget hengiven, når den er i ro, men også vagtsom og modig, når den mener, der er grund til det. Overstrømmende kærlig i forhold til familien, men måske lidt reserveret over for fremmede. Den er som udgangspunkt social, men kan have tilbøjelighed til at udfordre artsfæller, når den bliver kønsmoden.
Behov

Racen er glad for motion og selskab - kontaktbehovet kan næsten nærme sig det påtrængende. Den har en stor tilpasningsevne og indretter sig gerne efter de forhold, man tilbyder den.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den er som regel opmærksom og lærenem, men mister interessen, hvis indlæringen er kedelig og langtrukken med mange gentagelser. Den melder også fra, hvis træningen ikke er baseret på venlighed og tillid. Beløn samarbejde - også på afstand.
Aktivitetsniveau og handleradius

Man skal være forberedt på, at hunden har et stærkt jagtinstinkt lige under huden. Den jager gerne alt, hvad der rører sig, og når den får fært af et bytte, reagerer den lynhurtigt. I den situation er den ellers kontaktglade hund svær at kalde ind.
Pels og pleje

Pelsen er uldagtig og uden underuld. Den fælder ikke, og racen tåles af mange allergikere. Pelsplejen er omfattende. Hårene har tendens til at sno sig sammen, så hunden skal friseres igennem ofte og bades jævnligt. Pelsen klippes i facon fire til fem gange om året.
Oprindelse

Racen kommer fra et område i Northumberland, og den menes at stamme fra krydsning mellem flere lokale terriervarianter og odderhund. Hurtigheden, den buede ryg og de lange bagben tyder på, at whippet også er indblandet. Sigøjnere i Rothburyskovene op mod den skotske grænse brugte disse hunde til vagt og krybskytteri, da de jager i tavshed. Desuden har racen deltaget i hundekampe og væddeløb. Den specielle frisure kom til sidst i 1800-tallet, da racen gjorde sin entre på udstillingerne.

Bedlington Terrier

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Bedlington Terrier

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Kobbertoxicose: Afkom kan kun stambogsføres, dersom begge forældre er DNA-testet for kobbertoxicose før parring. Afkom kan stambogsføres efter DNA-testede raske hunde og DNA-testede anlægsbærende hunde, under forudsætning af, at en bærer kun må parres med en rask avlspartner.
    Hvis begge forældredyr er kendt fri (rask) ved en DNA-test, bortfalder testkravet på afkommet, som herefter registreres "Fri grundet forfædrenes DNA-test".
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem