MENU

8 8 Hvalpe til salg

Bichon Havanais

Bichon havanais er en lille og livlig selskabshund. I familien er den elskelig, hengiven og meget optaget af at lege med familiens børn. Den har et charmerende væsen og er altid oplagt til narrestreger. Den er opmærksom og alarmerer om alt, hvad den finder usædvanligt. Den lange pels kræver en betydelig indsats med børste og kam.

Bichon Havanais

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

23-27 cm for begge køn ifølge racestandarden. (21-29 cm tolereres)

Temperament

Samarbejdende

Vægt

4,5 - 7,5 er idealvægten for racen.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Lavt

Hjemland

Vestlige middelhavsområde.

Farver

Sjældent fuldstændig rent hvid, fawn i alle afskygninger, sort, grå, havannabrun, tobaksbrun og rødbrun. Der tillades aftegninger i de nævnte farver.

Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Internationalt racenavn

Bichon Havanais.

FCI Gruppe

Gruppe 9 – Selskabshunde

Bichon Havanais

Leksikon

Mentalitet

Bichon havanais er en lille og livlig selskabshund. I familien er den elskelig, hengiven og meget optaget af at lege med familiens børn. Den har et charmerende væsen og er altid oplagt til narrestreger. Den er opmærksom og alarmerer om alt, hvad den finder usædvanligt. Den lange pels kræver en betydelig indsats med børste og kam.
Behov

Bichon havanais har brug for meget nærhed og god social kontakt med familien. Den trives dårligt med at være alene for længe ad gangen. Den elsker friske gåture med nye indtryk og positive oplevelser
Tips og trick til indlæring og håndtering

Fra tidligste hvalpealder bør Bichon havanais vænnes til den noget omfattende pelspleje, så soigneringen bliver en hyggestund og ikke en magtkamp. Opdragelsen volder sjældent problemer, da hunden er glad for kontakt og sætter stor pris på opmærksomhed.
Aktivitetsniveau og handleradius

Bichon havanais er tæt knyttet til sine mennesker og bevæger sig sjældent langt væk på eget initiativ. Den er lydhør og reagerer generelt godt på anvisninger, også når den får lov til at bevæge sig frit. Jagtinstinktet er minimalt og tager sjældent overhånd.
Pels og pleje

Den 12-18 cm. lange pels er blød, glat tilliggende eller bølget. Underulden er sparsom og kan helt mangle. Pelsen må aldrig klippes eller rettes til undtagen på poterne, hvis hunden skal udstilles. Pelsen skal børstes flittigt for ikke at filtre.
Oprindelse

Bichon havanais stammer fra det vestlige middelhavsområde og er oprindelig udviklet langs de spanske og italienske kyster. Den er formentlig tidligt kommet til Cuba med søfolk på langfart. De små hunde var efterspurgt af øens velbjergede damer, så de blev brugt som bestikkelse eller som handelsvare. Bichon havanais levede ubemærket på Cuba til langt ind i 1900-tallet. Forholdene på Cuba betød dog, at den forsvandt fra øen, men cubanske flygtninge bragte den til USA, hvorfra den blev spredt ud over verden.

Bichon Havanais

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis plus stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.
  2. Begge forældredyr skal før parring være undersøgt for Patella Luksation (PL) og have en status 0 eller 1 registreret i DKK. PL status 1 må kun parres med PL status 0. Undersøgelsen kan tidligst foretages, når hunden er 12 måneder gammel og skal kun foretages én gang.

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem