MENU

3 Hvalpe til salg

Border Collie

Border collien er en højt specialiseret hyrdehund, som kan flytte 100 får med blikket alene. Det er ikke en race for den uerfarne hundeejer. Men er man konsekvent og i stand til at opfylde hundens behov for aktivitet, så er border collien også en glad hund, som trives fint som medlem af en sporty og aktiv familie med lyst til hundesport.

Border Collie

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Omkring 53 cm for begge køn.

Temperament

Samarbejdende

Vægt

14-22 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Alle farver og aftegninger er tilladt. Hvidt må ikke være dominerende.

Internationalt racenavn

Border Collie.

FCI Gruppe

Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Border Collie

Leksikon

Mentalitet

Border collien er en højt specialiseret hyrdehund, som kan flytte 100 får med blikket alene. Det er ikke en race for den uerfarne hundeejer. Men er man konsekvent og i stand til at opfylde hundens behov for aktivitet, så er border collien også en glad hund, som trives fint som medlem af en sporty og aktiv familie med lyst til hundesport.
Behov

En Border collie kræver plads at bevæge sig på og masser af fysiske og mentale udfordringer. Med mindre den bliver aktiveret målrettet i mange timer hver dag, egner den sig ikke til at bo i en hundegård.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Border collien er meget hurtig til at lære - både det ønskede og det uønskede! Beløn ønsket adfærd, men undgå stressende boldlege. Vær konsekvent og venlig. Omhyggelig og tidlig socialisering gør hunden omgængelig blandt mennesker og andre hunde.
Aktivitetsniveau og handleradius

Border collien er en virkelig livlig, aktiv og stærk hund, som kræver meget motion og hjerneaktivitet for at udvikle sig til en udadvendt, glad og mentalt velfungerende hund. Den er samarbejdsvillig, opmærksom, lydhør og holder sig forholdsvis nær sin ejer.
Pels og pleje

Pelsen kan være af varierende længde, nærmest silkeagtig med blød underuld. Pelsplejen er overkommelig. Alt efter længden er det klaret med en grundig ugentlig eller månedlig gennembørstning. Ved den langhårede variant kan hårene under poterne og på haserne klippes for ikke at samle for meget snavs.
Oprindelse

Border collien har været brugt på grænsen mellem England og Skotland i århundreder, og den er nu verdens mest anvendte fårehund. Den "nedstirrer" fårene, så de føler sig lidt nervøse og flytter sig derhen, hvor hunden vil have dem. Instinktet kan border collien finde på at bruge også på biler, cyklister, kondiløbere, børn, der leger, blade, der blæser i vinden, og alt andet, der bevæger sig. Ejeren bør fra starten konsekvent sætte en stopper for det. Border collien er meget værdsat som sports- og konkurrencehund.

Border Collie

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A eller B registreret i DKK. Alternativt skal gennemsnittet af forældredyrenes indeks før parring være 100 eller derover.
  2. Begge forældredyr skal før parringen være registreret genetisk fri for CEA i DKK.
    Bærere må kun parres med fri.
    Påvist må ikke benyttes i avl.
    En DNA-test for CEA gælder for livstid. Hvis begge forældredyr er registreret CEA-fri i DKK, registreres afkommet "Fri grundet forfædres DNA test".
  3. Begge forældredyr skal før parring have OCD status ”Fri” registreret i DKK. Denne anbefaling gælder for hunde født efter 30.6.2018

Indført 30.06.2019

Border Collie fra ISDS

Det er muligt at få registreret dansk-ejede hunde fra ISDS som importer, hvis de er opdrættet i Storbritannien mod at der indsendes
original stamtavle og kopi af ”registration certificate” udstedt af ISDS.
Testikel attest på faderen til den importerede hund skal medsendes, medmindre den er udstillingschampion
eller der tidligere er importeret en hund til Danmark, med den pågældende hund som far.

Årsagen er, at ISDS ved registrering ikke forlanger kryptorchidattest på hanhunden, i henhold til FCI's regler.

ISDS registrerede hunde opdrættet i Danmark og øvrige lande betragtes som overførsler.

Procedure for overførsler findes her

Indført 01.08.2023

Ikke godkendt farve

Bruges om farver, der er uønskede/diskvalificerende i racens standard.
Ingen farve giver avlsforbud, da fokus skal være på sundhed, temperament og genetisk variation, når hunden i øvrigt opfylder racens avlskrav.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem