MENU

5 Hvalpe til salg

Boxer

En boxer er nysgerrig, modig og en meget energisk hund. Den er aktiv, alsidig og formår både at være selskabshund i en sporty familie og at dyrke forskellige former for hundesport på netop det plan, der passer den enkelte ejer. En boxer er vagtsom, men ikke gøende. Generelt omgængelig over for alle, meget glad for børn og for at lege.

Boxer

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 57-63 cm. Tæver 53-59 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

25-30 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Tyskland.

Farver

Gul eller tigret med sort maske, eventuelt med hvide aftegninger.

Specialklub

Boxer-Klubben

Internationalt racenavn

Deutscher Boxer.

FCI Gruppe

Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Boxer

Leksikon

Mentalitet

En boxer er nysgerrig, modig og en meget energisk hund. Den er aktiv, alsidig og formår både at være selskabshund i en sporty familie og at dyrke forskellige former for hundesport på netop det plan, der passer den enkelte ejer. En boxer er vagtsom, men ikke gøende. Generelt omgængelig over for alle, meget glad for børn og for at lege.
Behov

En boxer kræver rigelig fysisk udfoldelse og motion. Trives med masser af socialt samvær både med mennesker og andre hunde. Sætter pris på at få lov til at løse opgaver, som stimulerer den mentalt.
Tips og trick til indlæring og håndtering

En boxer er positiv og glad for al slags indlæring og træning. Nem at motivere gennem leg med fx en bold. Hundens adræthed kan få den til at virke voldsom, så aktivitet bør veksle med dæmpende øvelser. Hanhundene kan være udfordrende over for hinanden.
Aktivitetsniveau og handleradius

Boxeren er særdeles glad for leg og bevægelse, som helst skal foregå i rask trav, så den kan nå at få alle oplevelser med. Når den er udvokset og nogenlunde velopdragen, er en cykeltur god motion. Holder i reglen tæt kontakt med sine mennesker.
Pels og pleje

Den helt korte og glatte pels har ikke nogen underuld, der kan beskytte mod varme og kulde, så boxeren kan godt være lidt kuldskær, hvis den ikke er i bevægelse. Pelsen kræver ingen pleje, en daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner de fleste løse hår.
Oprindelse

Den gamle bullenbeisser blev i Syd- og Mellemeuropa brugt til jagt på vildsvin og hjorte. Da skydevåbnenes træfsikkerhed ikke var god, skulle hunden holde vildtet fast, indtil jægeren kom tæt nok på. Den brede mund, den fremskudte underkæbe og de højtliggende næsebor sikrede, at hunden stadig kunne få luft. Nutidens boxer er opstået fra lokale typer, krydset med udenlandske racer. En overgang blev racen brugt som kamphund. I dag er boxeren en elsket familiehund og en pålidelig brugshund.

Boxer

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt.

  1. Begge forældredyr skal før parring have en HD status A, B eller C registreret i DKK
  2. Begge forældredyr skal før parring have en officiel status for aorta- og pulmonalstenose (SAS og PS) registreret i DKK. For udenlandske undersøgelser, skal disse godkendes i Boxerklubben og godkendelse fra klubben skal vedlægges sammen med anmodning om stambogsføring
  3. Begge forældredyr skal før parring have bestået en dansk avlskåring, eller alternativt en tysk ZTP eller Körung. For udenlandsk ejede avlspartnere er det tilstrækkeligt at være præmieret med mindst Very Good på en FCI/DKK anerkendt udstilling.

Indført 23. januar 2020

Farver

Hunde med ikke godkendt farve (=mere end 1/3 hvidt) må bruges i avl, men må kun parres med en fuldfarvet avlspartner, der via DNA er testet som Homozygot fuldfarvet (ingen anlæg for hvide aftegn). Resultatet skal være registreret i DKK før parring.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem