MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Bull Terrier, miniature

MENTALITET
Med en Miniature Bull Terrier har du en klovn, akrobat, livsnyder, problemløser og debattør i én pakke, hvorfor det aldrig er kedeligt at bo sammen med en Miniature Bull Terrier. </BR></BR>Den er modig, psykisk velafbalanceret, livfuld, elsker sjov og leg, og dens væsen spænder bredt og favner mange modsætninger. Ligeledes er den ligevægtig og modtagelig for opdragelse. Selvom den er stædig, er den særdeles venlig over for mennesker.

BEHOV
En stærk og relativt aktiv hund, som har behov for rigelig og nær kontakt med familien for at trives.</BR></BR> Den har brug for daglig aktivering og moderat motion.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Miniature Bull Terrieren er derfor en uforlignelig familie- og børnehund, men den kræver at blive respekteret og værdsat. Den hader at blive irettesat, men elsker ros og anerkendelse. Den er meget selvbevidst og derfor sårbar over for hårdhændet behandling. Man siger derfor, at man taler med en Miniature Bull Terrier ? ikke til den. Dens utroligt nuancerede væsen udfordrer og udvikler dens mennesker, og samtidig elsker den alle og er overbevist om, at alle elsker den. Den knytter sig sjældent til en enkelt eller få personer, men er derimod meget glad for og tryg ved fremmede mennesker. Af samme årsag egner racen sig hverken som hundegårdshund eller som vagthund. Generelt er jagt- og vagtegenskaber ikke udbredt i racen, da den i dag udelukkende opdrættes som familie- og udstillingshund.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort, tæt tilliggende, hård og glansfuld. Om vinteren kan den have en smule underuld. Som alle korthårspelse fælder den en del, og de hvide hår ses tydeligt på alting. Daglig børstning/aftørring anbefales.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er både stædig, vedholdende og ikke speciel lærenem. Det kræver kærlighed, konsekvens og tålmodighed at opdrage en Miniature Bull Terrier. Ejeren skal have viden om hundes adfærd og opdragelse samt investere rigeligt med tid og energi i hundens prægning og aktivering.

HØJDE
Skulderhøjde bør for en Miniature Bull Terrier ikke overstige 35,5 cm. Det er dog normalt at se Miniature Bull Terrier, der højdemæssigt ligger i spændet 33-40 cm.

VÆGT
Der er ingen vægtgrænse og vægten varierer meget. Det mest almindelige er 14-21 kg.

FARVER
Hvid evt. med farvede markeringer på hovedet. Sort, brindlet, rød og fawn med hvide tegninger eller solid. Tricolour. Pelsfarverne blue og liver er særdeles uønskede.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Miniature Bull Terrieren er oprindeligt en mindre variant af Bull Terrieren, der blev skabt som selskabs-/udstillingshund, og Miniature Bull Terrier blev introduceret i England i 1865 (mere end 30 år efter hundekampe blev forbudt). Som ved Bull Terrier var den engelske bulldog, dalmatineren og ? den nu uddøde engelske hvide terrier hovedingredienserne i racen. De første og meget små Miniature Bull Terriere på 5-6 kg blev brugt til rævejagt, især på de store godser i England (begyndelsen af 1900-tallet). Miniature Bull Terrier er altså oprindelig også en brugshund, der især blev brugt til arbejdet under jorden. Dette gjaldt specielt de meget små miniaturer. Som ?working mini? skattede man især egenskaber som mod, psykisk balance, vedholdenhed, styrke og ildfuldhed. Karaktertræk, der i dag også ses hos Miniature Bull Terrieren.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Miniature Bull Terrier

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem