MENU

3 Hvalpe til salg

Cesky Terrier

Cesky terrieren er en stilfærdig, behagelig og munter følgesvend. Rolig, venlig og tilpasningsdygtig i familien, overbærende og tålmodig med børn. Lidt reserveret overfor fremmede uden at være direkte afvisende. I reglen er cesky terrieren glad for at lege med andre hunde, men den er samtidig pågående, vedholdende og frygtløs, hvis den føler sig provokeret.

Cesky Terrier

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

Hanner ca. 29 cm. Tæver ca. 27 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

6-10 kg.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Tjekkiet.

Farver

Gråblå (hvalpene fødes sorte) eller lys kaffebrun (hvalpene fødes chokoladebrune).

Specialklub

Dansk Terrier Klub

Internationalt racenavn

Cesky Terrier.

FCI Gruppe

Gruppe 3 – Terriere

Cesky Terrier

Leksikon

Mentalitet

Cesky terrieren er en stilfærdig, behagelig og munter følgesvend. Rolig, venlig og tilpasningsdygtig i familien, overbærende og tålmodig med børn. Lidt reserveret overfor fremmede uden at være direkte afvisende. I reglen er cesky terrieren glad for at lege med andre hunde, men den er samtidig pågående, vedholdende og frygtløs, hvis den føler sig provokeret.
Behov

Cesky terrieren er kontaktsøgende og ikke krævende med hensyn til bevægelsesfrihed, men den er ofte temmelig madglad og har derfor brug for en del motion, hvis den skal kunne holde den slanke linje.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Med sit afdæmpede væsen er cesky terrieren nemmere at opdrage end mange andre terriere. Man når længst med venlig konsekvens. Hårde metoder vil kun gøre hunden stædig og uvillig til at samarbejde. Vær nærig med godbidderne, så interessen holdes fanget.
Aktivitetsniveau og handleradius

Oprindelig er cesky terrieren udviklet til gravjagt og har bevaret en betragtelig selvstændighed. Den skiftede dog tidligt opgave og blev selskabshund, så dens interesse for jagt volder sjældent problemer. Cesky terrieren er lydhør for anvisninger og holder nær kontakt.
Pels og pleje

Cesky terrierens fine, silkeagtige pels skal klippes regelmæssigt og børstes hyppigt. Pelsen er forholdsvis kort på kroppen, men de uklippede hår på benene og under bugen kan samle meget snavs. Øjenbrynene og navnlig skægget skal vaskes ofte for ikke at blive fedtet af madrester.
Oprindelse

Racen er resultatet af en målbevidst krydsning mellem en sealyham terrier han og en skotsk terrier tæve for at forene det bedste fra de to racer i en smidigere, kortbenet jagtterrier, som var lettere at træne og som krævede mindre pelspleje. Genetikeren Frantisek Horak fra Klanovice ved Prag foretog den første parring i 1949, og allerede ti år senere var typen så ensartet, at racen kunne anerkendes internationalt i 1963. Den blev hurtigt kendt ud over sit lands grænser som familiehund.

Cesky Terrier

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem