MENU

0 Hvalpe til salg

Chart Polski

En selvsikker og modig hund. I familien knytter den sig ofte mest til en bestemt person, men den er venlig mod alle og overbærende med familiens børn. Over for fremmede er den vagtsom og lidt reserveret, men som regel omgængelig. Den kan optræde udfordrende over for andre hunde og trives generelt bedst som alenehund.

Chart Polski

Om racen

Størrelse

Stor

Højde

Hanner 70-80 cm. Tæver 68-75 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

27-32 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Polen.

Farver

Alle farver er tilladt.

Specialklub

Myndeklubben

Internationalt racenavn

Chart Polski.

FCI Gruppe

Gruppe 10 – Mynder

Chart Polski

Leksikon

Mentalitet

En selvsikker og modig hund. I familien knytter den sig ofte mest til en bestemt person, men den er venlig mod alle og overbærende med familiens børn. Over for fremmede er den vagtsom og lidt reserveret, men som regel omgængelig. Den kan optræde udfordrende over for andre hunde og trives generelt bedst som alenehund.
Behov

Den behøver meget motion og er en god ledsager på cykel-, løbe- eller rideturen. Den bruger sin næse mere end de fleste mynder og sætter pris på mange mentalt stimulerende opgaver.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen er selvstændig, men også samarbejdsvillig og nært knyttet til den person, som den har accepteret som sin leder. Den bliver med en venlig, og konsekvent opdragelse væsentlig mere lydig end de fleste andre mynder. Skift ofte belønning og træningsmiljø.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den er formentlig oprindelig en krydsning mellem lokale drivende jagthunde og mynder, og den har bevaret egenskaber fra begge grupper. Den følger et spor, men jager også ved hjælp af synet. Jagtlysten er stor, men til at kontrollere ved træning.
Pels og pleje

Pelsen er ret grov uden at være hverken ru eller silkeagtig. Længden varierer noget, og pelsen kan danne moderate bukser bag på lårene og være lidt busket på halen. Den beskytter godt mod vejret og vegetation og behøver kun en grundig ugentlig gennembørstning.
Oprindelse

Allerede i 1300-tallet omtales den polske mynde i forbindelse med falkejagt. Den var især populær hos adelen, som til hest drog på jagt efter ulve og al slags småvildt. Racen var udbredt i Polen helt op til anden verdenskrig, hvor det blev svært at holde store hunde. Yderligere blev mynder i 1946 forbudt på landet, og snart blev racen anset for uddød. Den havde dog overlevet hos landbefolkningen, som brugte den til at supplere de magre forsyninger af fødevarer, og den er nu retableret.

Chart Polski

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Chart Polski

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring være præmieret med mindst Very Good på en FCI/DKK anerkendt udstilling eller være godkendt på et eksteriørarrangement - foranstaltet af specialklubben.
  2. Indavlsgraden for kuldet må ikke overstige 6,25 % beregnet på tre generationer.

Indført 01.07.2014

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem