MENU

6 Hvalpe til salg

Clumber Spaniel

Det er en venlig og værdig hund, stabil og afbalanceret. Den er noget mere reserveret end de øvrige spaniels. Den accepterer nødigt, at andre hunde nærmer sig dens ”flok”. Det er oprindelig en jagthund, som i dag udfylder en plads som familie- og selskabshund. Her knytter den sig ofte mest til en bestemt person.

Clumber Spaniel

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 48-50 cm. Tæver 43-48 cm.

Temperament

Samarbejdende

Vægt

Hanner 25-32 kg. Tæver 20-27 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Hvid med citrongule aftegninger.

Specialklub

Spaniel Klubben

Internationalt racenavn

Clumber Spaniel.

FCI Gruppe

Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Clumber Spaniel

Leksikon

Mentalitet

Det er en venlig og værdig hund, stabil og afbalanceret. Den er noget mere reserveret end de øvrige spaniels. Den accepterer nødigt, at andre hunde nærmer sig dens ”flok”. Det er oprindelig en jagthund, som i dag udfylder en plads som familie- og selskabshund. Her knytter den sig ofte mest til en bestemt person.
Behov

Racen er sindig og virker måske lidt lad. Den sætter dog stor pris på daglige gåture, gerne med mulighed for at bevæge sig frit og bruge sin fremragende lugtesans. Glad for kontakt.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den arbejder bedst og helst i et langsommere tempo end de fleste andre hunde. Desuden må man tage hensyn til den tunge krop og ikke overbelaste hunden, før den er helt udvokset. Ellers er opskriften den samme: Venlighed og konsekvens.
Aktivitetsniveau og handleradius

Udendørs er den aktiv og bl.a. meget glad for at følge et spor. Indendørs er den særdeles rolig. Den unge hund skal socialiseres tidligt og vedholdende for at overvinde sin reservation over for fremmede mennesker og hunde. Den bliver sent moden.
Pels og pleje

Pelsen er rigelig og glat tilliggende med en silkeagtig struktur. Den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen, og de fyldige behæng på ben og bryst skal friseres ofte for at undgå filtre. Pelsen er ikke særlig smudsafvisende, og støv og snavs ses meget på det hvide.
Oprindelse

Racen har navn efter hertugen af Newcastles hjem i Clumber Park i Nottinghamshire. Hertil flyttede den franske hertug af Noailles sine apporterende jagthunde kort før revolutionen i 1789. Senere er de formodentlig krydset med basset hound og måske blodhund. Man ønskede en tung hund, som kunne trænge gennem selv det tætteste krat og søge langsomt og grundigt uden at give hals. Racen blev populær blandt pensionerede officerer og embedsmænd, og den blev opdrættet af Edward VII på Sandringham.

Clumber Spaniel

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Clumber Spaniel

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD-status A, B eller C registreret i DKK
  2. Begge forældredyr skal før parring have AD-status 0 eller 1 registreret i DKK
  3. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge og fundet fri for PRA og arvelig katarakt (1. Posterior polær subcapsulær katarakt – bagerste polstær – eller 2. Cortical katarakt – katarakt i linsens bark). Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel og en øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet

    Hunde, der er øjenundersøgt og fundet fri for PRA og arvelig katarakt efter det fyldte 8. år, vil blive betragtet som permanent frie og vil ikke skulle øjenundersøges yderligere for at overholde avlsanbefalingerne

  4. For øvrige øjensygdomme gælder, at forældredyrene ikke må være registreret med samme øjensygdom i DKK. Undtaget herfra er distichiasis

  5. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på en eksteriørbedømmelse

Indført 1.4.2019

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem