MENU

2 Hvalpe til salg

Continental Bulldog

En continental bulldog er en relativt ”sporty” og mindre molossertype hund med en charmerende bulldog-karakter. Hvis dens behov bliver tilgodeset, er den rolig inde og glad for at komme ud at gå flere daglige ture. Den er som udgangspunkt venlig – også overfor fremmede – men kan være lidt reserveret.

Continental Bulldog

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 42 - 50 cm. Tæver 40 - 48 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

Hanner 30 kg. Tæver 25 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Schweiz

Farver

Alle farver med sort næse er tilladte. Helfarvet, brindle, brindle med hvidt, med eller uden sort maske. Der er ingen foretrukne mønstre på eventuelle aftegn. Farverne ”blå” og ”brun” er ikke tilladt.

Internationalt racenavn

Continental Bulldog

FCI Gruppe

Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Continental Bulldog

Leksikon

Mentalitet

En continental bulldog er en relativt ”sporty” og mindre molossertype hund med en charmerende bulldog-karakter. Hvis dens behov bliver tilgodeset, er den rolig inde og glad for at komme ud at gå flere daglige ture. Den er som udgangspunkt venlig – også overfor fremmede – men kan være lidt reserveret.
Behov

Continental bulldog er en social hund, som sætter pris på sin families selskab. Den vil gerne være sammen med familien i dagligdagen og på ture og er også glad for at bruge sit hoved og løse opgaver.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Continental bulldog er en familie- og selskabshund. Det vigtigste for den er kontakten, forholdet til sin familie og at være med i hverdagen. For at udvikle sig til en god og veltilpasset hund, har den brug for kærlighed og omsorg, indlæring af gode vaner samt belønningsbaseret indlæring til at forme bulldoggens til tider lidt stædige natur.
Aktivitetsniveau og handleradius

Bulldoggerne er individualister, og der er store variationer inden for racen, men generelt er continental bulldog en aktiv race, som gerne vil bevæge sig.
Pels og pleje

Den korte pels holdes nemt fri for løse hår ved børstning. Hold øje med eventuelle hudfolder og øjenrander. Eventuelle hudfolder skal holdes tørre.
Oprindelse

Under supervision af den schweiziske kennelklub er racen igennem et nøje planlagt avlsarbejde blevet fremavlet som en krydsning imellem engelsk bulldog og old english bulldog. Racen blev anerkendt af FCI i 2022. For tydeligt at adskille den continental bulldog fra engelsk bulldog valgte man at navngive racen ”continental bulldog”.

Continental Bulldog

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Continental Bulldog

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD-Krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK. En hund med HD-grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • AD-Krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel AD-status registreret i DKK. En hund med AD-grad 3 kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være AD fri (grad 0)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Anbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Mindst et af forældredyrene skal før parringen være registreret genetisk fri for Cystinuria i DKK.
    Homocygote (bærer) tæver kan anvendes i avl, hvis hanhunden er testet fri.

  2. Mindst et af forældredyrene skal før parringen være registreret genetisk fri for HHU (Hyperuricosuria) i DKK.

  3. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på eksteriørarrangement.

Indført 16.10.2024

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem