MENU

1 0 Hvalpe til salg

Dansk/Svensk Gårdhund

En dansk/svensk gårdhund er opvagt, opmærksom og livlig hund, der elsker aktivitet af enhver art. Den kaster sig med begejstring ud en al slags leg især sammen med børn, men har også let ved at afreagere. Dansk/svensk gårdhund elsker mennesker og søger gerne selskab. Over for fremmede er den nysgerrig og frimodig, glad og tryg. En festlig selskabshund, som trives fint flere sammen. En god tur-kammarat og let at have med på ferie.

Dansk/Svensk Gårdhund

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

Hanner 34-37 cm. Tæver 32-35 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

7-12 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Danmark/Sverige.

Farver

Hvid skal være dominerende men med aftegninger i form af forskellige farver, størrelse og kombinationer af sort, tan, brunt og forskellige nuancer af fawn.

Internationalt racenavn

Danish/Swedish Farmdog

FCI Gruppe

Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Dansk/Svensk Gårdhund

Leksikon

Mentalitet

En dansk/svensk gårdhund er opvagt, opmærksom og livlig hund, der elsker aktivitet af enhver art. Den kaster sig med begejstring ud en al slags leg især sammen med børn, men har også let ved at afreagere. Dansk/svensk gårdhund elsker mennesker og søger gerne selskab. Over for fremmede er den nysgerrig og frimodig, glad og tryg. En festlig selskabshund, som trives fint flere sammen. En god tur-kammarat og let at have med på ferie.
Behov

En dansk/svensk gårdhund er et energibundt, som kræver både opmærksomhed og beskæftigelse. Er en eminent rottejæger og graver gerne og ivrigt efter muldvarp/mosegrise og andre smågnavere, så haveejere gør klogt i ikke at være alt for nærtagende.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Dansk/svensk gårdhund er en kvik og lærenem hund, der virkelig gerne vil samarbejde. Den kan være så ivrig for at lære, at den er svær at styre, og man skal være meget hurtig med anvisninger og ros, ellers overhaler hunden en og er hurtigt i gang med noget andet.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den dansk/svensk gårdhund er lynhurtig og spontan både i benene og i hovedet. Jagtinstinktet er meget velbevaret. Dens have er nødt til at være indhegnet, men de fleste havehegn kan sagtens holde en velstimuleret familiehund inde. Den er dog ikke tilbøjelig til at strejfe og holder hele tiden tæt kontakt.
Pels og pleje

Pelsen er kort, hård og glat og kræver i sig selv så godt som ingen pleje. Den fælder dog meget to gange om året, og de stive hår har en irriterende evne til at bore sig lodret ned i møbler og op i fodsåler, hvor de begge steder kan være lidt svære at fjerne.
Oprindelse

Allerede for langt over tusind år siden var typen udbredt fra Skåne over Danmark til Nordtyskland. Det viser arkæologiske udgravninger. Gårdhunden er ikke nogen terrier, men en pinscher, som var uundværlig på enhver landejendom til at holde stalde og lader fri for rotter og mus og som alarmklokke, når nogen nærmede sig. Avlen har i århundreder været noget tilfældig, men i 1980'erne begyndte det målrettede arbejde, som i 2019 førte frem til international anerkendelse samt en FCI godkendelse og standard udgivet 19. maj 2019.

Dansk/Svensk Gårdhund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • 3 generationer: Hunde uden fuld 3. generationers FCI stambog, må kun parres med hunde der har fuld 3. generationers FCI stambog.
  • Avlsgodkendelse: Hunde fremstillet på et avlsgodkendelsesarrangement før 1. januar 2012, og ikke opnåede avlsgodkendelse, kan kun godkendes til avl efter dispensationsansøgning til specialklubben.
  • PLL-DNA: Afkom kan kun stambogsføres såfremt mindst et af forældredyrene er registreret genetisk fri for PLL i DKK.
    En DNA-test for PLL gælder for livstid. Hvis begge forældredyr er registreret PLL-fri i DKK, registreres afkommet "fri via aner".
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Racen kan fødes stumphalet

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal inden parring opfylde et af følgende krav:
    • Avlsgodkendt på et at klubbens dertil afholdt arrangement mellem 1. januar 2007 og 31. december 2011, eller
    • Præmieret med mindst Very Good på en FCI anerkendt udstilling, eller
    • Tildelt ”anbefalet til avl” ved en af specialklubbens eksteriørbedømmelser.
  2. Indavlsgraden for kuldet må ikke overstige 6,25% beregnet på tre generationer.
  3. Begge forældredyr skal før parringen have kendt PLL status og kun den ene må være bærer.

Fremstilling af hunde uden stambog

Dansk Svensk Gårdhund kan fremstilles på en mønstring (Eksteriørbedømmelse) i Specialklubben og herigennem opnå godkendelse af stambogsføring. Ansøgning om stambog skal foretages hos Dansk/Svensk Gårdhundeklub.

Ombytning af X-stambøger til almindelig FCI-stambog

Da racen nu er FCI-godkendt, er det muligt at indsende sin X-register stambog og Ejerforhold til omregistrering til en ny FCI-stambog.
X-stambogen og Ejerforhold indsendes med en anmodning om omregistrering til en FCI-stambog sammen med gebyret for en overførsel.
For importer udstedes der ikke nye stambøger - den originale stambog påføres et nyt stempel med stambogsnummer.

Overførsel af stambøger fra ARBA (USA)

Stambøger fra ARBA (American Rare Breed Association) kan overføres til Dansk Kennel Klub, ligesom udenlandsk ejede hunde fra ARBA også kan udstilles.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem