MENU

0 Hvalpe til salg

Drentsche Patrijshond

Det er en energisk jagthund med egenskaber, som også gør den velegnet som familiehund hos aktive mennesker. Den er af natur pålidelig og elskværdig, blid og hengiven i familien og glad for familiens børn. Den er vagtsom uden at være afvisende over for fremmede, og den kommer som regel godt ud af det med andre hunde.

Drentsche Patrijshond

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

55-64 cm begge køn.

Temperament

Moderat

Vægt

25-29 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Holland.

Farver

Hvid med brune eller orange aftegninger og med eller uden små pletter.

Internationalt racenavn

Drentsche Patrijshund.

FCI Gruppe

Gruppe 7 – Stående jagthunde

Drentsche Patrijshond

Leksikon

Mentalitet

Det er en energisk jagthund med egenskaber, som også gør den velegnet som familiehund hos aktive mennesker. Den er af natur pålidelig og elskværdig, blid og hengiven i familien og glad for familiens børn. Den er vagtsom uden at være afvisende over for fremmede, og den kommer som regel godt ud af det med andre hunde.
Behov

Racen er kun moderat motionskrævende, selv om den sætter stor pris på at få lov til at bevæge sig frit. Den har brug for nær kontakt med sine mennesker og trives bedst i faste rammer.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen er generelt samarbejdsvillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Den er også lærenem, god til at koncentrere sig og ivrig efter at samarbejde. Beløn selvstændigt arbejde og giv hunden opgaver, der styrker dens selvtillid.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den afsøger terrænet grundigt og nøjagtigt uden at komme for langt væk fra sin fører. Den arbejder i behersket tempo og holder altid tæt kontakt. Den egner sig til jagt på alle former for vildt i alle terræner og er effektiv til eftersøgning af skadet vildt.
Pels og pleje

Den middellange pels er tæt og beskytter hunden godt i al slags vejr. Den er glat, tilliggende og danner faner på ørerne, bag på benene og på halen. Pelsplejen er overkommelig. En grundig ugentlig gennembørstning og frisering holder den fri for snavs og filtre.
Oprindelse

I 1500-tallet udviklede racen sig fra jagthunde, der kom til Holland fra Spanien via Frankrig, og afbildninger viser, at den ikke har forandret sig nævneværdigt siden. Navnet betyder ”agerhønsehunden fra Drenthe”, som var den provins, hvor det var lykkedes at undgå krydsning med andre jagthunderacer. Racen var her lige så meget gårdhund hos hedebønderne, som den var jagthund, og lejlighedsvis blev den også spændt for trækvognen. Livet som gårdhund er baggrunden for dens særlige karakter.

Drentsche Patrijshond

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Drentsche Patrijshond

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring have AD status 0 eller 1 registreret i DKK.
  3. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good. En "Exterieur Boordelingsformulier Fokdag" fra Holland med mindst en very good kan også bruges.
  4. Begge forældredyr skal inden parring være øjenlyst og fundet fri for PRA. Øjenlysningen må ikke være mere end 12 mdr. gammel på parringstidspunktet. Er øjenlysningen fortaget efter hunden er fyldt 5 år, gælder resultatet resten af hundens levetid.
  5. Begge forældrehunde skal før parringen have bestået en af følgende prøver. For udenlandske forældredyr gælder det, at prøver fra hjemlandet/udlandet skal være sammenlignelige*
    1. SJD apporteringsprøve, bestået
    2. UT/VJP, bestået
    3. AT/HZP, bestået
    4. Markprøve med min. 3. pr. i unghunde eller åben klasse
    5. Udvidet apporteringsprøve, bestået
    6. Slæb- og apporteringsprøve
    7. Schweissprøve 400m/3t 1. pr. + bestået SJD apporteringsprøve**

*(fx er svensk eller hollandsk apporteringsprøve ikke 100% som SJDs prøve, men er sammenligneligt. En dansk Unghundetest og tysk VJP er sammenligneligt, VJP afholdes fx både i DK og Tyskland og begge tests har samme afprøvninger af færdigheder. Avlstest (AT) og tysk HZP er sammenligneligt, HZP afholdes fx både i DK og Tyskland, og begge tests har samme afprøvninger af færdigheder. Dansk schweissprøve er ikke det samme som fx svensk og norsk sporprøve, men er sammenligneligt).

**(schweissprøven kan ikke stå alene, hvorfor en apporteringsprøve også skal være bestået)

Indført 01.02.2024

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem