MENU

8 Hvalpe til salg

Dværgschnauzer, peber/salt

Den er vågen, nærværende og elsker selskab, så den har det ikke godt med at være alene mere end fire til fem timer dagligt. Den elsker at være med overalt, tilpasser sig uden problemer og er ikke rastløs eller urolig. Den er meget social og stortrives i flok også med hunde af samme køn. En nem og kvik selskabshund.

Dværgschnauzer, peber/salt

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

30-35 cm for begge køn.

Temperament

Moderat

Vægt

6-7 kg.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Tyskland.

Farver

Peber/salt, sort, sort med sølvfarvede aftegninger eller hvid.

Internationalt racenavn

Zwergschnauzer.

FCI Gruppe

Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Dværgschnauzer, peber/salt

Leksikon

Mentalitet

Den er vågen, nærværende og elsker selskab, så den har det ikke godt med at være alene mere end fire til fem timer dagligt. Den elsker at være med overalt, tilpasser sig uden problemer og er ikke rastløs eller urolig. Den er meget social og stortrives i flok også med hunde af samme køn. En nem og kvik selskabshund.
Behov

En livlig og stærk lille hund, som dog ikke er voldsomt motionskrævende. Et par gode ture om dagen på steder, hvor den kan løbe løs og møde artsfæller, tilfredsstiller dens behov.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den er meget lydhør, opmærksom og samarbejdsvillig, og den er derfor nem at opdrage. Sæt dog grænser for den kvikke hund. Træn i korte sekvenser med masser af belønning. Agilitytræning er populær hos racen på grund af tempoet og variationen.
Aktivitetsniveau og handleradius

Dens jagtinstinkt kommer til udtryk over for rotter og mus, som den dræber effektivt. Den holder sig i relativ nærhed af sine mennesker og strejfer ikke. Den er glad for at gø og kan være temmelig højrøstet, hvis den ikke stoppes i det.
Pels og pleje

Den tætte og stride pels skal trimmes to til fire gange årligt, så fælder den ikke og tåles af mange allergikere. Det kraftige skæg skal redes dagligt, mens kropspelsen kun behøver at blive børstet igennem et par gange om ugen. Se ofte tænderne efter, da racen tidligt danner tandsten.
Oprindelse

Den formindskede udgave af schnauzeren er skabt på basis af særlig små individer. Racen genkendes på malerier helt tilbage fra 1700-tallet, hvor den oprindelige rottehund kom ind i varmen og blev selskabshund for husets damer og legekammerat for børnene. I lang tid blev den og dværg- og affenpinscher regnet for samme race, og den sidste udskilning skete først i 1903. Dværgschnauzeren er en frisk og handy selskabshund også for familier, der køber hund for første gang.

Dværgschnauzer, peber/salt

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Dværgschnauzer, peber/salt

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal være udstillet med mindst Very Good på en FCI-anerkendt udstilling.

Dispensation for parringer på kryds af racevarianter

Dispensation kan ansøges til Dværgschnauzerklubbens bestyrelse. En eventuel godkendt dispensation fra Dværgschnauzerklubbens bestyrelse skal vedlægges sammen med anmodning om stambogsføring af hvalpene.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem