MENU

3 Hvalpe til salg

Engelsk Cocker Spaniel

En Engelsk Cocker Spaniel er fuld af livsglæde og energi og har en konstant logrende hale. Den er blid og hengiven over for alle i familien og venlig mod fremmede. Velegnet som selskabshund, blot man hele tiden har i tankerne, at der bag det indtagende væsen gemmer sig en beslutsom og selvstændig jagthund med et stort behov for aktivitet.

Engelsk Cocker Spaniel

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 39-41 cm. Tæver 38-39 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

12-14 kg.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Helfarvede: Sort, rød, gylden, liver(chokolade), black-and-tan og liver-og-tan. Intet hvidt er tilladt undtagen en lille plet på brystet.</BR></BR> Flerfarvede: Tofarvede, sort og hvid, orange og hvid, liver og hvid samt lemon og hvid. Alle farvevarianterne med eller uden småpletter.</BR></BR> Trefarvede: Sort, hvid og tan samt liver, hvid og tan.</BR></BR> Roans: Blue roan, orange roan, lemon roan, liver roan, blue roan og tan samt liver roan og tan.

Specialklub

Spaniel Klubben

Internationalt racenavn

English Cocker Spaniel.

FCI Gruppe

Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Engelsk Cocker Spaniel

Leksikon

Mentalitet

En Engelsk Cocker Spaniel er fuld af livsglæde og energi og har en konstant logrende hale. Den er blid og hengiven over for alle i familien og venlig mod fremmede. Velegnet som selskabshund, blot man hele tiden har i tankerne, at der bag det indtagende væsen gemmer sig en beslutsom og selvstændig jagthund med et stort behov for aktivitet.
Behov

Den Engelske Cocker Spaniel er aktiv og behøver en hel del beskæftigelse og motion, helst med mulighed for at bevæge sig frit og bruge næsen. Den har et stort kontaktbehov og trives ikke med at være længe alene.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den Engelske Cocker Spaniel er generelt samarbejdsvillig og let at opdrage. Udnyt dens sprudlende energi og træn kvikt og opfindsomt med hurtige skiftende belønninger. Brug gerne søge- og apporteringsøvelser som afveksling i træningen. Glad for vand.
Aktivitetsniveau og handleradius

Vildtinteressen er specielt rettet mod fugle, og den ligger lige under huden, så den engelske Cocker spaniel skal tidligt lære grundlæggende lydighed med hovedvægt på indkald. Den røde cocker har erfaringsmæssigt den stærkeste jagtlyst og kan også være noget vagtsom.
Pels og pleje

Den silkeagtige pels er glat tilliggende, ikke for rigelig og aldrig krøllet. Den skal trimmes og klippes jævnligt og kræver en del arbejde med kam og børste. Væn tidligt hunden til pelsplejen, så den bliver en daglig hyggestund for begge parter. Fjern hår i ørerne.
Oprindelse

Spaniels går tilbage til 1100-tallet og blev oprindelig ikke betragtet som selvstændige racer. Først i 1800-tallet blev de delt op i to grupper. Hunde over 11 kg var "starters", som skulle jage vildtet op. De mindre kaldtes "cockere", og de skulle både rejse og apportere. De brugtes fortrinsvis til jagt på skovsnepper (woodcocks). Cocker spaniel stammer fra Wales og Sydengland og blev anerkendt som race i år 1892. Den bruges fortsat til jagt, om end de fleste i dag holdes som selskabshunde.

Engelsk Cocker Spaniel

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger:

For at få Basis+ stambøger skal følgende udover ovenstående alvskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge og fundet fri for PRA og arvelig katarakt (1. Posterior polær subcapsulær katarakt – bagerste polstær – eller 2. Cortical katarakt – katarakt i linsens bark). Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel og en øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet.
    Hunde, der er øjenundersøgt og fundet fri for PRA og arvelig katarakt efter det fyldte 8. år, vil blive betragtet som permanent frie og vil ikke skulle øjenundersøges yderligere for at overholde avlsanbefalingerne.
  3. For øvrige øjensygdomme gælder, at forældredyrene ikke må være registreret med samme øjensygdom i DKK. Undtaget herfra er distichiasis.
  4. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på en eksteriørbedømmelse.

Indført 22.06.2018

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem