MENU

0 Hvalpe til salg

Entlebucher Sennenhund

Den mindste af sennenhundene er livlig, temperamentsfuld, selvsikker og modig. Over for mennesker den kender, er den venlig og hengiven. Den er loyal og stærkt knyttet til sin familie. Over for fremmede er den let mistroisk og vagtsom. Den er temmelig gøende og kan have nogen tendens til at reagere på udfordringer.

Entlebucher Sennenhund

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 44-50 cm. Tæver 42-48 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

20-25 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Schweiz.

Farver

Sort med symmetriske gule til rustrøde samt hvide aftegninger.

Internationalt racenavn

Entlebucher Sennenhund.

FCI Gruppe

Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Entlebucher Sennenhund

Leksikon

Mentalitet

Den mindste af sennenhundene er livlig, temperamentsfuld, selvsikker og modig. Over for mennesker den kender, er den venlig og hengiven. Den er loyal og stærkt knyttet til sin familie. Over for fremmede er den let mistroisk og vagtsom. Den er temmelig gøende og kan have nogen tendens til at reagere på udfordringer.
Behov

En middelstor hund med et kæmpestort behov for motion og beskæftigelse. Desuden behøver den et trygt og socialt liv i tæt kontakt med mennesker - mindre interesseret i andre hunde.
Tips og trick til indlæring og håndtering

En arbejdsglad hund, som er god til at koncentrere sig og positiv over for al indlæring. Den deltager med fornøjelse i enhver form for hundesport og kan blive en god redningshund. Træn varieret i rask tempo og med skiftende belønninger.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den er skabt til at arbejde selvstændigt med fritgående køer på alpernes græsklædte skråninger, og den tager derfor gerne mod anvisninger. Dens jagtinstinkt er meget behersket, så den holder forholdsvis nær kontakt og er ikke tilbøjelig til at strejfe.
Pels og pleje

Dækpelsen er kort, glat tilliggende, hård og glansfuld over tæt underuld. Den er robust og passer stort set sig selv. En gennembørstning med jævne mellemrum fjerner støv og løse hår. Racen har tendens til at blive overvægtig, hvis den ikke får tilstrækkelig motion.
Oprindelse

Racen har sit navn efter den dal i kantonerne Luzern og Bern, hvor man i 1920'erne fandt de sidste eksemplarer af den, og på basis af dem reddede man racen fra at uddø. Oprindelsen er uvis, men visse træk tyder på en forbindelse til de vagt- og kvæghunde, som de romerske legioner bragte med op gennem Alperne. Racen har i hjemlandet altid været holdt som arbejdshund uden særlig fokusering på udseendet. Den forekommer i dag både med en naturlig kort hale og med en medfødt stumphale.

Entlebucher Sennenhund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK
  2. Begge forældre skal før parring være undersøgt for arvelig katarakt (1. Posterior polær subcapsulær cataract – bagerste polstær eller 2. Cortical cataract – katarakt i linsens bark), Glaucom og PRA af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge. Hunden kan tidligst undersøges 12 måneder gammel, og en øjenattest må ikke være mere end 24 måneder gammel på parringstidspunktet.
    Alternativt kan en DNA-test for prcd/PRA erstatte den ovennævnte øjenundersøgelse, dog kun med hensyn til PRA. En DNA-test gælder for livstid. Bærere må kun parres med fri. Hvis begge forældredyr er kendt prcd/ PRA-fri ved en DNA-test, registreres afkommet automatisk "Fri grundet forfædrenes DNA-test".
  3. Begge forældre skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem