MENU

8 Hvalpe til salg

Eurasier

Den er selvbevidst, rolig, afbalanceret, vagtsom og opmærksom uden at være meget støjende. En moderne race, som er skabt til at være familiehund, men som dog ikke er nogen begynderhund. Den er stærkt knyttet til sine mennesker, men ofte lidt tilbageholdende over for fremmede. Omgængelig i forhold til andre hunde.

Eurasier

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 52-60 cm. Tæver 48-56 cm

Temperament

Moderat

Vægt

18-32 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Tyskland.

Farver

Alle farver og farvekombinationer er tilladt, undtagen helt hvid, hvidbroget og leverfarvet.

Internationalt racenavn

Eurasier.

FCI Gruppe

Gruppe 5 – Spidshunde

Eurasier

Leksikon

Mentalitet

Den er selvbevidst, rolig, afbalanceret, vagtsom og opmærksom uden at være meget støjende. En moderne race, som er skabt til at være familiehund, men som dog ikke er nogen begynderhund. Den er stærkt knyttet til sine mennesker, men ofte lidt tilbageholdende over for fremmede. Omgængelig i forhold til andre hunde.
Behov

Den unge hund har brug for en del motion, men som voksen er den ikke specielt krævende. En meget tidlig socialisering og en nær kontakt med familien dæmper meget af dens reservation.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den opfatter hurtigt og husker alt positivt som negativt livet igennem. Slægtskabet med chow chow fornægter sig ikke. Man opnår intet ved tvang eller gentagelser. Træn varieret i skiftende miljø. Beløn med bl.a. bold, leg og godbidder.
Aktivitetsniveau og handleradius

Jagtinstinktet er behersket, så den er ikke tilbøjelig til at strejfe omkring på egen hånd. Selv om den har en god portion egensindighed og ikke altid er villig til at rette sig efter anvisninger, holder den sig gerne i nærheden af sine mennesker.
Pels og pleje

Pelsen er middellang og løst tilliggende med tæt underuld, og den beskytter godt mod al slags vejr. Den kræver en del pleje i fældeperioderne forår og efterår, og navnlig mens hunden er ung. Hos den voksne hund kan man slække lidt på hyppigheden af gennembørstningerne.
Oprindelse

Tyskeren Julius Wipfel krydsede i 1960 en chow chow og en wolfspitz/keeshond med det formål at skabe en sund, naturlig og omgængelig europæisk spidshund med de russiske lajkaer som forbillede, men uden disses store jagtlyst. Han kaldte racen for wolf-chow. Senere blev den krydset med samojedhund for at få en mere elegant hund med et venligt væsen. I 1973 blev racen internationalt anerkendt under navnet eurasier. Siden er den i mange lande blevet kendt som en ukompliceret selskabshund.

Eurasier

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK. Hvis den ene af forældrene har HD status C, skal gennemsnittet af forældres HD indeks på parringstidspunktet være mindst 100.
  2. Begge forældre skal før parring have AD status 0 eller 1 registreret i DKK. AD status 1 må kun parres med en AD status 0.
  3. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good.
  4. Begge forældredyr skal før parring være undersøgt for Patella Luksation (PL) og have en status 0 eller 1 registreret i DKK. PL status 1 må kun parres med PL status 0. Ved parring med en udenlandsk hanhund uden PL status kan afkommet få stambog med påtegning, såfremt den danske tæve har PL status 0.
  5. Indavlsgraden for kuldet må ikke overstige 6,25 % beregnet på tre generationer.
  6. Mindst ét af forældredyrene skal før parring være registreret genetisk fri for DWLM (Dandy Walker Like Malformation) i DKK.
    Hvis begge forældredyr er registreret fri for DWLM i DKK, registreres afkommet "Fri grundet forfædres DNA test".

Indført 01.04.2017

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem