MENU

4 Hvalpe til salg

Flat Coated Retriever

En flat coated retriever er den eleganteste af retrieverracerne er en kvik og aktiv hund. Den knytter sig tæt til sin familie og er kærlig og overbærende sammen med familiens børn. I forhold til fremmede og andre hunde er den venlig og imødekommende. Det er en god hund hos de mennesker, der forstår at leve op til dens foretagsomhed og aktivitet.

Flat Coated Retriever

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 59-62 cm. Tæver 56-59 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

25-36 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Sort eller leverfarvet.

Internationalt racenavn

Flat Coated Retriever.

FCI Gruppe

Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Flat Coated Retriever

Leksikon

Mentalitet

En flat coated retriever er den eleganteste af retrieverracerne er en kvik og aktiv hund. Den knytter sig tæt til sin familie og er kærlig og overbærende sammen med familiens børn. I forhold til fremmede og andre hunde er den venlig og imødekommende. Det er en god hund hos de mennesker, der forstår at leve op til dens foretagsomhed og aktivitet.
Behov

En flat coated retriever har behov for meget nær kontakt med familien, masser af fysisk motion og mange opgaver, som stimulerer den mentalt. Den elsker at bruge sin næse og at hente, bringe og bære ting.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den er opmærksom og glad for at lære og samarbejde, så opdragelsen volder sjældent problemer. Begynd tidligt og træn venligt og konsekvent i kvikt tempo. Beløn varieret. Leg med bold, næsearbejde og apportering er god afveksling for godbidder.
Aktivitetsniveau og handleradius

En flat coated retriever kan som ung hund være superaktiv. Senere i livet falder den mere til ro og indstiller sig efter familien. Den har lidt mere jagtinstinkt end labrador og golden retriever, men det kan håndteres gennem en fornuftig opdragelse og korrekt beskæftigelse.
Pels og pleje

Pelsen er tæt, glat tilliggende, glansfuld og af fin til middel struktur. Den beskytter godt under de fleste vejrforhold, men måske lidt mindre mod stiv og tornet vegetation. Pelsplejen indskrænker sig til en grundig ugentlig gennembørstning og frisering af fanerne.
Oprindelse

Da den canadiske saint john-hund - stamfaderen til labrador retriever - kom til England i begyndelsen af 1800-tallet, blev den formentlig krydset med flere forskellige fuglehunderacer og måske også med collie. Resultatet blev en jagthund med tykkere og mere bølget pels end nutidens race. Ved udgangen af århundredet var flat coated retriever den populæreste retriever, indtil golden blev skilt ud som selvstændig race. I dag er den stadig værdsat til mange formål og som familie- og selskabshund.

Flat Coated Retriever

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest, en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse eller Dansk Retriever Klubs kvalifikationsprøve.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK
  2. Begge forældredyr skal før parring have AD status 0, 1 eller 2 registreret i DKK
  3. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge. Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel. En øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet. Forældredyrene må ikke være registreret med samme øjensygdom hos DKK.

Indført 01.01.2013

Ikke godkendt farve

Bruges om farver, der er uønskede/diskvalificerende i racens standard.
Ingen farve giver avlsforbud, da fokus skal være på sundhed, temperament og genetisk variation, når hunden i øvrigt opfylder racens avlskrav.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem