MENU

3 Hvalpe til salg

Fransk Bulldog

En fransk bulldog er generelt en venlig, hengiven og charmerende hund, som helst knytter sig mest til en bestemt person i familien. Den er omgængelig over for fremmede, men med en fjern fortid som kamphund kan den godt optræde udfordrende over for andre hunde. Er kun lidt gøende.

Fransk Bulldog

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

30-32 cm for begge køn.

Temperament

Samarbejdende

Vægt

8-14 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Lavt

Hjemland

Frankrig.

Farver

Fawn eller brindlet fawn med eller uden mindre eller større hvide aftegninger.

Specialklub

Bulldog Klubben

Internationalt racenavn

Bouledogue Francais.

FCI Gruppe

Gruppe 9 – Selskabshunde

Fransk Bulldog

Leksikon

Mentalitet

En fransk bulldog er generelt en venlig, hengiven og charmerende hund, som helst knytter sig mest til en bestemt person i familien. Den er omgængelig over for fremmede, men med en fjern fortid som kamphund kan den godt optræde udfordrende over for andre hunde. Er kun lidt gøende.
Behov

Racen fransk bulldog er en selskabshunderace. Den har brug for at have sine mennesker omkring sig, og den egner sig ikke til at være alene hjemme i alt for mange timer. Den holder vitterlig af at være sammen med familien – uanset om familien er hjemme eller om hunden er med familien på farten. Fransk bulldog er en såkaldt brachycephal race (”brachy” betyder kort og ”cephalic” betyder hoved) med et kort næseparti. DKK’s opdrættere har fokus på at vælge avlsdyr med åbne og sunde luftveje. Fra 01.08.2023 vil fransk bulldog med DKK stambog, være BOAS gradueret før de må bruges i avl. Læs evt. mere om BOAS på DKK’s hjemmeside: <a href="https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed-og-sygdom/boas">Link</a>
Tips og trick til indlæring og håndtering

Opdragelsen af en fransk bulldog kræver tålmodighed og venlig konsekvens. Træn varieret i korte sekvenser, så hundens opmærksomhed fastholdes. Det kan være en fordel at bruge en kropssele. Skrid hurtigt ind, hvis det trækker op til konflikt med andre hunde.
Aktivitetsniveau og handleradius

Alle bulldogger er individualister, og der er store variationer inden for racen. Generelt er de behagelige selskabshunde i en rolig familie. En fransk bulldog behøver tidlig socialisering med børn og andre hunde og et liv som husets midtpunkt. Motionsbehovet er behersket, men den behøver daglige spadsereture og mentalt stimulerende opgaver. Hunde regulerer deres temperatur ved hjælp af vejrtrækningen, så racen kan have svært ved at komme af med overskudsvarmen i varmt vejr.
Pels og pleje

Den korte og tæt tilliggende pels holdes fri for løse hår med en daglig aftørring med et opvredet vaskeskind. Læbefolderne skal holdes rene, og tænderne skal jævnligt renses for tandsten.
Oprindelse

Fransk bulldog menes at stamme fra små individer af spanske tyrekamphunde, som kom til Paris i slutningen af 1800-tallet. Her blev de krydset med engelske dværgbulldogger, muligvis medbragt af tekstilarbejdere, som af bitter nød var flyttet fra England til Normandiet. I 1880'erne var den dragernes, slagternes og kuskenes hund i de berømte haller, men også kunstnermiljøet og det bedre selskab faldt for dens helt specielle fremtoning og karakter. I dag er fransk bulldog udbredt som selskabshund over hele verden.

Fransk Bulldog

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • BOAS-graduering: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel BOAS-status, der er godkendt til avl, registreret i DKK. Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel. Undersøgelsen må ikke være mere end 24 måneder gammel på parringstidspunktet.
    • Godkendt er: grad 0, I
    • Grad II og III må ikke bruges i avl. Hunde, der er opereret i luftvejene, sidestilles med grad III og må altså heller ikke bruges i avl.
  • BOAS - Avl med udenlandske hanhunde: DKK godkender udenlandske BOAS-gradueringer, hvis de er udført i henhold til ”The Kennel Club & University of Cambridge Respiratory Function Grading Scheme”.
    Hvis en udenlandsk avlshund befinder sig i Danmark på en dispositionserklæring, skal den opfylde racens danske avlskrav. Det samme gælder for udenlandske hanhunde fra lande, der tilbyder BOAS-graduering efter Cambridge modellen.
    Udenlandske hanhunde fra lande, hvor det ikke er muligt at få foretaget BOAS-graduering efter Cambridge-modellen, kan anvendes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid have BOAS-grad 0 eller I.
    Frostsæd fra hanhunde, der er afgået ved døden før 01.08.23, kan bruges til tæver med BOAS-grad 0 eller I
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Ikrafttrædelse: 01.05.2024

Fremstilling af hunde uden stamtavle

Fransk Bulldog kan fremstilles med henblik på at få en åben stamtavle og komme i DKK’s x-register og herigennem opnå godkendelse af stambogsføring. Start ansøgningen og læs mere her: https://www.dkk.dk/stambog/fremstilling

Ikke godkendt Farve

Bruges om farver, der er uønskede/diskvalificerende i racens standard.
​Ingen farve giver avlsforbud, da fokus skal være på sundhed, temperament og genetisk variation, når hunden i øvrigt opfylder racens avlskrav.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem