MENU

0 Hvalpe til salg

Galgo Espanol

Den spanske mynde er generelt en venlig selskabshund, men den kan også være lidt utilnærmelig. Den kan falde til i en aktiv familie med hundeerfaring og forståelse for denne hundetypes behov og særlige karakter. Den knytter sig oftest mest til en bestemt person i familien. Den er vagtsom og noget afvisende over for fremmede.

Galgo Espanol

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 62-70 cm. Tæver 60-68 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

20-30 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Spanien.

Farver

Brindlet fawn, sort, rødbrun, gul, rød, hvid eller broget.

Specialklub

Myndeklubben

Internationalt racenavn

Galgo Espanol.

FCI Gruppe

Gruppe 10 – Mynder

Galgo Espanol

Leksikon

Mentalitet

Den spanske mynde er generelt en venlig selskabshund, men den kan også være lidt utilnærmelig. Den kan falde til i en aktiv familie med hundeerfaring og forståelse for denne hundetypes behov og særlige karakter. Den knytter sig oftest mest til en bestemt person i familien. Den er vagtsom og noget afvisende over for fremmede.
Behov

Den behøver lange spadsereture og mulighed for at løbe frit, hvilket indebærer rådighed over et større og sikkert indhegnet areal. Den er selskabelig, men ikke egentlig kontaktsøgende.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den skal fra tidligste hvalpealder lære at omgås fremmede og andre hunde for at overvinde sin udprægede reservation. Den videre opdragelse kræver tålmodighed, venlighed og konsekvens. Beløn straks øjenkontakt og samarbejde.
Aktivitetsniveau og handleradius

Det er en energisk og livfuld jagthund, som uden betænkning bevæger sig ud på stor afstand, hvis den får øje på et muligt byttedyr. Det kræver enten tidlig og vedholdende træning eller et effektivt hegn at holde den voldsomme jagtlyst under kontrol.
Pels og pleje

Oftest er pelsen fin, kort og glat og holdes fri for støv og løse hår med en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind. Der forekommer en ruhåret variant af racen med hård halvlang pels med tendens til et let skæg. Den skal blot jævnligt børstes grundigt igennem.
Oprindelse

Racen er med sikkerhed efterkommer af urgamle asiatiske mynder og minder meget om sloughi. Den har været kendt siden antikken, men der er grund til at antage, at den er kommet til den Iberiske halvø langt tidligere. Fra 1500-tallet til 1700-tallet blev den i stort tal eksporteret til lande som Irland og England, og den er nok her en del af grundlaget for nutidens greyhound. I Spanien benyttes galgoen stadig som jagt- og væddeløbshund, ofte krydset med greyhound, som er lidt større og noget hurtigere.

Galgo Espanol

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Galgo Espanol

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring være præmieret med mindst Very Good på en FCI/DKK anerkendt udstilling eller være godkendt på et eksteriørarrangement - foranstaltet af specialklubben.
  2. Indavlsgraden for kuldet må ikke overstige 6,25 % beregnet på tre generationer.

Indført 01.01.2014

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem