MENU

1 Hvalpe til salg

Gammel Dansk Hønsehund

Den er generelt behersket og ligevægtig. Rolig og stilfærdig i familien, overbærende og tålmodig over for familiens børn og omgængelig i forhold til fremmede og andre hunde. Dens tiltalende væsen gør den velegnet som familiehund - dog helst hos aktive mennesker med interesse for og lyst til at færdes meget i naturen.

Gammel Dansk Hønsehund

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 54-60 cm. Tæver 50-56 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

26-35 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Danmark.

Farver

Hvid med brune aftegninger, som enten er store og få eller mange små pletter.

Internationalt racenavn

Gammel dansk hønsehund.

FCI Gruppe

Gruppe 7 – Stående jagthunde

Gammel Dansk Hønsehund

Leksikon

Mentalitet

Den er generelt behersket og ligevægtig. Rolig og stilfærdig i familien, overbærende og tålmodig over for familiens børn og omgængelig i forhold til fremmede og andre hunde. Dens tiltalende væsen gør den velegnet som familiehund - dog helst hos aktive mennesker med interesse for og lyst til at færdes meget i naturen.
Behov

Den har brug for masser af fysisk motion, hvor den både får mulighed for at bevæge sig frit, bruge sin fine lugtesans og apportere. Nær menneskelig kontakt er også vigtigt for dens trivsel.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den er opmærksom, lærevillig og glad for at samarbejde. Den hurtigste og mest holdbare indlæring får man, når træningen gennemføres med hensynsfuld, venlig og motiverende konsekvens. Beløn hurtigt og varieret og skift ofte træningsmiljø.
Aktivitetsniveau og handleradius

Under jagten arbejder den selvstændigt, men bevarer altid kontakten med jægeren og løser sin opgave som stående hønsehund uden at skabe unødig uro i terrænet. Den er sjældent tilbøjelig til at gå sine egne veje.
Pels og pleje

Den korte og tætte pels føles glat og blød. Den beskytter ikke meget mod vejrliget, men hunden er robust og ikke kuldskær. Løse hår og støv fjernes let med en gummibørste eller et fugtigt vaskeskind. Gør det dagligt, ellers ses navnlig de hvide hår tydeligt på møbler og tæpper.
Oprindelse

Nordens eneste stående jagthunderace opstod tidligt i 1700-tallet ved krydsning af omrejsende tateres hunde med lokale gårdhunde. Taterhundene, der formentlig havde et væsentligt islæt af spanske pointere, var kraftige og blev foruden til jagt brugt som træk- og lastdyr. Gårdhundene var støvere af type som forfaderen til blodhund. Racens gode næse og evnen til at holde kontakt med jægeren gjorde den i 1800-tallet til Danmarks mest anvendte jagthund, og den er stadig populær herhjemme.

Gammel Dansk Hønsehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Gammel Dansk Hønsehund

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • PRA: Afkom kan kun stambogsføres såfremt begge forældre før parring er DNA-testet for rcd4/PRA og har en officiel status registreret i DKK.
    Hvis begge forældredyr er kendt fri for rcd4/PRA, bortfalder testkravet på afkommet, som herefter registreres "Fri grundet forfædres DNA-test". Ved parringer mellem en ”Fri” og en ”Påvist” bortfalder testkravet ligeledes, og afkommet registreres ”Bærer grundet forfædres DNA-test”.
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have udstedt en parringstilladelse fra Klubben for Gamle Danske Hønsehunde, som skal medsendes ved registrering af hvalpe. Parringstilladelsen udstedes, når forældredyrene opfylder betingelserne i specialklubbens avlskommissorium.

Indført 1. september 2017

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem