MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

5 Hvalpe til salg

Grand Danois

MENTALITET
En grand danois er venlig og kærlig over for familien, især børnene. Over for fremmede er den mere forbeholden uden dog at være afvisende. En grand danois er en velafbalanceret og social selskabshund, som knytter sig tæt til sine mennesker, men som alene på grund af størrelsen kræver meget plads og visse hensyn omkring foder og motion i opvækstperioden.

BEHOV
En grand danois har som alle hunde brug for passende daglig motion og tæt social kontakt. Musklerne skal hos den unge hund bygges op i et roligt tempo ved gåture i kuperet terræn og på blødt underlag.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En Grand danois er lydhør inden for kortere afstand, mindre hvis den får lov til at bevæge sig længere væk. Grand danoisen blev oprindelig brugt til jagt på storvildt, og den har stadig jagtlyst i behold. Pas på, at fx leg med små hunde ikke udvikler sig til ukontrolleret jagt.

PELS OG PLEJE
Kort, tæt og glat pels uden beskyttende underuld. Den behøver kun en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind, ellers vil den fælde noget. De stive hår har en irriterende evne til at bore sig lodret ned i møbler og tæpper, hvor de kan være svære at fjerne.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En grand danois er let at påvirke og skal opdrages venligt og konsekvent, gerne i vekslende omgivelser. Som hvalp er den meget lærevillig og modtagelig for belønning, så start tidligt, mens hunden endnu er nem at håndtere. Træn i korte sekvenser.

HØJDE
Hanner mindst 80 cm. Tæver mindst 72 cm.

VÆGT
50-75 kg (afhængig af alder og køn)

FARVER
Gul, tigret, blågrå (stålblå), sort og harlekin (hvid med sorte markeringer)

SPECIALKLUB
Grand Danois Klubben I Danmark
OPRINDELSE
En grand danois kan føres tilbage til alanerne, en folkevandringsstamme, som kom til Europa fra Kaukasus. Deres mastiff-lignende hunde blev krydset med store mynder til jagt på bjørne, vildsvin og hjorte. Der opstod gennem århundreder forskellige lokale typer. I Danmark blev racen opdrættet bl.a. i de kongelige stalde på Frederiksborg allerede i 1500-tallet, deraf det navn, som bruges i mange lande. I Tyskland besluttede man i 1878 at sammenfatte varianterne til én race under navnet Deutsche Dogge.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Deutsche Dogge.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Den store </BR> dansker
Den store </BR> dansker

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem