MENU

2 Hvalpe til salg

Belgisk Hyrdehund, Groenendael

Af sind meget lig de tre andre belgiske hyrdehunde, så bemærkningerne om malinois, tervueren og laekenois gælder lige så vel for den sorte groenendael og omvendt. De er alle livlige og opmærksomme. De er tæt knyttet til deres mennesker og fungerer udmærket som selskabshunde i en aktiv familie med nogen hundeerfaring.

Belgisk Hyrdehund, Groenendael

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 60-66 cm. Tæver 56-62 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

27-29 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Belgien.

Farver

Sort.

Internationalt racenavn

Groenendael.

FCI Gruppe

Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Belgisk Hyrdehund, Groenendael

Leksikon

Mentalitet

Af sind meget lig de tre andre belgiske hyrdehunde, så bemærkningerne om malinois, tervueren og laekenois gælder lige så vel for den sorte groenendael og omvendt. De er alle livlige og opmærksomme. De er tæt knyttet til deres mennesker og fungerer udmærket som selskabshunde i en aktiv familie med nogen hundeerfaring.
Behov

Rigelig aktivitet med en del motion og mulighed for at bevæge sig frit. Desuden daglige mentale udfordringer og et godt socialt liv. En understimuleret hund kan være irriterende rastløs.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Glad og positiv over for indlæring og nem at opdrage. Træn venligt med ubetinget konsekvens. Undgå at stresse hunden med overdrevne belønninger og for voldsom leg mellem øvelserne. Lad den i stedet falde helt til ro mellem hver sekvens.
Aktivitetsniveau og handleradius

Utrættelig fritidskammerat og konkurrencehund inden for flere forskellige slags hundesport. Aktiv og stærkt førerorienteret, men også i stand til at arbejde selvstændigt, når situationen kræver det. Bør socialiseres målrettet fra hvalpealderen.
Pels og pleje

Pelsen er lang på kroppen, halen, bag på benene og især rundt om halsen og på brystet, hvor den danner en tydelig krave. På hoved, ører og foran på benene er pelsen kort. Pelsplejen er overkommelig og klares med en grundig omgang med børste og kam en gang om ugen.
Oprindelse

Baggrunden er fælles for de belgiske hyrdehunde, og navnlig groenendael og tervueren er formentlig i nær familie med hinanden. Det er stort set kun farven, der adskiller de to racer, og det kan endda en sjælden gang ske, at der i et groenendaelkuld optræder en hvalp med tervuerenfarver. I nyere tid har både groenendael og de tre andre racer fundet god anvendelse som redningshund og hjælpehund for blinde og handicappede. Racen har fået navn efter slottet Groenendael syd for Bruxelles.

Belgisk Hyrdehund, Groenendael

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A eller B registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring have AD status 0 eller 1 registreret i DKK.

Indført 31. oktober 2012

Parringer af Racevarianter

Racevarianten må parres med Belgisk Hyrdehund, Groenendael og Belgisk Hyrdehund, Tervueren. Hvalpe stambogsføres som den racevariant deres farve angiver.
Såfremt der foretages parringer mellem andre racevarianter end de tilladte, vil hvalpene ikke kunne stambogsføres.
Racevarianten kan ændres til Belgisk Hyrdehund, Tervueren efter vurdering af en autoriseret dommer for racen på en FCI anerkendt udstilling fra og med juniorklassen.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem