MENU

0 Hvalpe til salg

Grønlandshund

Naturhund med alt, hvad det indebærer, og derfor kun egnet som familiehund hos mennesker med stor hundeerfaring og forståelse for racens særpræg. I det rette miljø er den dog energisk, mentalt robust, vagtsom og generelt venlig mod voksne såvel som børn. Den er i reglen nysgerrig og har en udpræget flokfornemmelse.

Grønlandshund

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner mindst 60 cm. Tæver mindst 55 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

30-32 kg.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Grønland.

Farver

Alle farver og farvekombinationer er tilladt.

Internationalt racenavn

Grønlandshund.

FCI Gruppe

Gruppe 5 – Spidshunde

Grønlandshund

Leksikon

Mentalitet

Naturhund med alt, hvad det indebærer, og derfor kun egnet som familiehund hos mennesker med stor hundeerfaring og forståelse for racens særpræg. I det rette miljø er den dog energisk, mentalt robust, vagtsom og generelt venlig mod voksne såvel som børn. Den er i reglen nysgerrig og har en udpræget flokfornemmelse.
Behov

Den har et stort behov for at bruge sine umådelige kræfter på at løbe og trække. Den tillægger flokken stor betydning og skal have et godt socialt liv. Den holder af at opholde sig ude.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Opdragelsen af den stærke og selvstændige hund kræver tålmodighed og konsekvens. Som voksen behøver den masser af cykel- og traveture eller allerhelst kørsel med vogn eller slæde. At følge et spor er også en meningsfyldt opgave for hunden.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den kan normalt ikke færdes løs efter hvalpealderen, da den opfatter katte og andre mindre dyr, ænder og høns som lovligt jagtbytte. Den er meget hengiven over for de mennesker, den respekterer, følger gerne anvisninger og holder god kontakt.
Pels og pleje

Pelsen består af grove, stride dækhår over blød, tæt underuld. Den fælder kraftigt en gang om året, men kræver ellers kun en jævnlig gennembørstning. Pelsen beskytter ekstremt godt under alle tænkelige forhold, og hunden befinder sig absolut bedst udendørs året rundt.
Oprindelse

En af verdens ældste hunderacer, som i umindelige tider har været inuitternes transport- og jagtredskab. Den er stadig en livsbetingelse i Nordgrønland. Her er avlen i vid udstrækning overladt til hundene selv. Under de barske vilkår lever kun de sundeste og stærkeste hunde længe nok til at føre racen videre. For menneskene er de arbejdsredskaber, og omsorgen for dem indskrænker sig til det mest nødvendige for at opretholde deres evne til at trække de tunge slæder og opspore vildtet.

Grønlandshund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Grønlandshund

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Good eller være godkendt på et avlsgodkendelsesarrangement i specialklubben

Indført 1. januar 2013

Regler for overførsel af hunde fra Grønland (uden stambog)

Hunde fra Grønland skal fremstilles på en Specialklubudstilling og opnå mindst Good til godkendelse af stambogsføring – dog tidligst fra juniorklassen. Alle hunde der hjemtages fra Grønland stambogsføres uden aner.
Den afgørende betingelse for at denne procedure kan følges er, at der er foretaget en kontrol af hundens hjemtagelse fra Grønland (vaccinationsattest). Ansøgning om stambog skal foretages hos Dansk Polarhunde Klub.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem