MENU

1 Hvalpe til salg

Grosser Münsterländer

En Grosser Münsterländer er en aktiv og energisk jagthund der hjemme er rolig og behersket. Grosser Münsterländer er opmærksom og kan være vagtsom men er ellers venlig, omgængelig og hengiven overfor familiens voksne og børn

Grosser Münsterländer

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 60-65 cm. Tæver 58-63 cm. Kropslængde og skulderhøjde bør være så ens som muligt. Kropslængden kan overstige skulderhøjden med 2 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

28 - 35 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Tyskland.

Farver

De tre farvevarianter er: Hvid med sorte aftegn og pletter, sortskimlet og ren sort. Hovedet er sort, eventuelt med en hvid snip eller blis. Øjnene er mørke.

Internationalt racenavn

Grosser Münsterländer Vorstehhund.

FCI Gruppe

Gruppe 7 – Stående jagthunde

Grosser Münsterländer

Leksikon

Mentalitet

En Grosser Münsterländer er en aktiv og energisk jagthund der hjemme er rolig og behersket. Grosser Münsterländer er opmærksom og kan være vagtsom men er ellers venlig, omgængelig og hengiven overfor familiens voksne og børn
Behov

Grosser Münsterländeren behøver motion samt meningsfyldte opgaver og har stort behov for nærhed og kontakt til sine mennesker. Den er en meget ivrig apportør og elsker vand.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Grosser Münsterländeren er let dresserbar, lærenem og samarbejdsvillig, og skal tidligt socialiseres med andre hunde og mennesker. Der trænes livet igennem med venlighed og konsekvens. Den elsker at apportere så øvelsen kan bruges som ekstra belønning.
Aktivitetsniveau og handleradius

Grosser Münsterländeren er en alsidig selvstændig arbejdende jagthund der mestrer alle jagtens aspekter. Den tager stand, er sporsikker og en fremragende apportør. Selvom den er hurtig og bevæger sig på mellemstor afstand holder den generelt god kontakt. Den har stor jagtlyst som let kan styres gennem træning.
Pels og pleje

Pelsen skal være tæt og glat tilliggende så den beskytter effektivt mod alt slags vejr. Den må hverken være for fyldig eller alt for kort. Pelsplejen er overkommelig men jævnlig frisering af behæng på ben og hale kan anbefales så filtring undgås.
Oprindelse

Großeren som den populært kaldes, har samme baggrund som Tysk Langhår og har aner tilbage til middelalderen og senere tiders fuglehunde, vandhunde og drivende hunde som Wachtelhund samt engelske pointere og settere. I starten af 1900 tallet blev den sort hvide variant udskilt fra avlen for Langhåret Hønsehund og i 1919 opstod avlsforbundet for den sort/hvide langhårede hønsehund også kaldet Großer Münsterländer efter området hvor flest af de oprindelige stamhunde fandtes.

Grosser Münsterländer

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Grosser Münsterländer

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Testikelstatus tyskejede og tysk registrerede hunde: Her gælder HZP og B-HZP samt VGP og B-VGP som gyldig attest for normalt udviklede testikler. Dokumentation skal medsendes ved stambogsføring: Zensurentafel fur HZP (Formblatt 5) og Zensurentafel für VGP (Formblatt 7).
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her
  • Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A eller B registreret i DKK
  2. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Good.
    Tyskland og Østrig: Ved brug af en tysk eller østrigsk avlspartner er avlsanbefalingerne opfyldt, når hunden er frigivet til avl i hjemlandet (dokumenteret ved stempler med resultater på stambogen). I tvivlstilfælde kan Dansk Münsterländer Klub kontaktes.
  3. Begge forældredyr skal før parring have bestået en godkendt jagtlig prøve med skudafgivelse. Såfremt prøverne ikke er registreret i DKK, skal prøvebevis fremsendes/vedlægges.

    Godkendte jagtlige prøver:
    1. Danmark: Hunden skal have bestået mindst én af følgende apporteringsprøver:
      1. AT (Avlshundetest)
      2. DJU Apporteringsprøve
      3. Slæb- og apporteringsprøve
      4. DJ udvidet apporteringsprøve
      5. DMK’s Apporteringsprøve
      6. Dansk Breton Klubs Apporteringsprøve (Prøve B)
        eller
        1. Hunden skal have opnået præmiering på stambogsført dansk markprøve i Ungdoms-, åben-, eller brugsklasse.
    2. Tyskland: Hunden skal have bestået (mindst) én af følgende prøver:
      1. HZP
      2. B-HZP
      3. VGP
      4. B-VGP
    3. Norge: Hunden skal have opnået præmiering på (mindst) én af følgende prøver:
      1. høyfjells- eller lavlandsprøve i unghundeklassen
      2. høyfjells-, lavlands- eller skogsfuglprøve i åben klasse.
      3. Alternativt kan hunden have opnået apportbevis, have bestået apportbevisprøve eller have bestået ”Bruksprøve for schweisshunder”
    4. Sverige: Hunden skal have opnået præmiering i unghunde- eller åben klasse på en af følgende prøver:
      1. Jaktprov
      2. Fullbruksprov
      3. Vildtsporprov i åben klasse.
    5. Tyskland og Østrig: Ved brug af en tysk eller østrigsk avlspartner er avlsanbefalingerne opfyldt, når hunden er frigivet til avl i hjemlandet (dokumenteret ved stempler med resultater på stambogen). I tvivlstilfælde kan Dansk Münsterländer Klub kontaktes.
    6. ​Holland: Hunden skal have bestået hollandsk anlægsprøve (Aanleg-en Exterieurkeuring) Werkproeven:
      1. Aanlegtest: voldoende og Exterieur: Uitmuntend
    7. Internationalt (prøver afholdt af KLM-I): Hunden skal have bestået IMP-B eller IMP-A.

Gælder for hele racen fra 2. september 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem