MENU

Hvalpe til salg

Hamiltonstøver

Generelt venlig og imødekommende over for mennesker og artsfæller. Den finder sig fint til rette i en familie med et aktivt friluftsliv, som kan affinde sig med og tilfredsstille dens meget udprægede jagtinstinkter. Det er i bund og grund en drivende jagthund, som trives dårligt med at være udelukkende selskabshund.

Hamiltonstøver

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 53-61 cm. Tæver 49-57 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

23-27 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Sverige.

Farver

Trefarvet hvid-tan-sort. Tan kan variere fra gylden til dyb rødbrun.

Specialklub

Dansk Drever Klub

Internationalt racenavn

Hamiltonstövare.

FCI Gruppe

Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

Hamiltonstøver

Leksikon

Mentalitet

Generelt venlig og imødekommende over for mennesker og artsfæller. Den finder sig fint til rette i en familie med et aktivt friluftsliv, som kan affinde sig med og tilfredsstille dens meget udprægede jagtinstinkter. Det er i bund og grund en drivende jagthund, som trives dårligt med at være udelukkende selskabshund.
Behov

Den har en stærk flokfornemmelse og behøver et godt socialt liv, rigelig fysisk krævende motion og mentalt stimulerende opgaver, hvor den får mulighed for at bruge sin fremragende næse.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Blandt de mellemstore støvere er den måske den nemmeste at opdrage. Den er positiv og forholdsvis lydhør, når den bliver trænet med venlighed og konsekvens. Læg hovedvægten på indkald og beløn rigeligt og varieret, når det lykkes.
Aktivitetsniveau og handleradius

Racen anvendes fortrinsvis til jagt på hare og ræv, som den med en kraftig og klangfuld gøen driver foran sig i et tempo, så jægeren kan følge med til fods og bringe sig på skudhold. Hunden arbejder selvstændigt, oftest alene sammen med sin fører.
Pels og pleje

Pelsen er kort, glat tilliggende og glansfuld, og den kræver kun en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind. Om vinteren har den en let, men tæt underuld, som beskytter under arbejde i dyb sne. I overgangsperioderne skal den jævnligt børstes igennem med en gummibørste.
Oprindelse

Denne og de øvrige svenske støvere nedstammer fra kontinentale støvere, som kom til Sverige i 1600- og 1700-tallet med hjemvendende officerer fra krigene i Europa. I 1800-tallet blev de krydset med tyske og schweiziske støvere samt med engelske racer som foxhound, harrier og beagle. Racen fik i 1921 navn efter dens mest entusiastiske opdrætter, greve Hamilton, grundlægger af den svenske kennelklub. Den er en af Sveriges populæreste jagthunde på grund af dens lærevillighed og venlige væsen.

Hamiltonstøver

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hamiltonstøver

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem