MENU

0 Hvalpe til salg

Hjortehund

Dens fremtræden er mild og værdig. Den er venlig og føjelig over for alle i familien og godmodig i forhold til fremmede og andre større hunde. Det er en herlig selskabshund i en aktiv familie, men man må være forberedt på, at så store hunde kan nå alt i huset uden undtagelse, og det kan hurtigt udvikle sig til tyvagtighed.

Hjortehund

Om racen

Størrelse

Stor

Højde

Hanner mindst 76 cm. Tæver mindst 71 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

36-46 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Mørk blågrå, grå eller brindlet, gul, sandfarvet, rød eller fawn med sorte hårspidser.

Specialklub

Myndeklubben

Internationalt racenavn

Deerhound.

FCI Gruppe

Gruppe 10 – Mynder

Hjortehund

Leksikon

Mentalitet

Dens fremtræden er mild og værdig. Den er venlig og føjelig over for alle i familien og godmodig i forhold til fremmede og andre større hunde. Det er en herlig selskabshund i en aktiv familie, men man må være forberedt på, at så store hunde kan nå alt i huset uden undtagelse, og det kan hurtigt udvikle sig til tyvagtighed.
Behov

Den behøver plads inde som ude og nær menneskelig kontakt. Motionsbehovet dækkes bedst med lange daglige spadsereture, om muligt med lov til også at bevæge sig frit et sikkert sted.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Socialisering og indlæring skal begynde tidligt - med meget store hunde kan det hurtigt blive for sent. Træn indkald i et indhegnet område. Læg desuden hovedvægten på kontakt. Varier belønningerne ofte, og undgå for mange gentagelser.
Aktivitetsniveau og handleradius

Hjemme er den rolig og krøller sig gerne sammen på et tæppe. Ude kan den blive grebet af ubetvingelig jagtlyst, som lynhurtigt driver den ud på stor afstand, hvorfra det kan være meget svært at kalde den tilbage. Ellers holder den generelt god kontakt.
Pels og pleje

Den lidt pjuskede, 7-10 cm lange pels er ru, tæt tilliggende og ikke særlig fyldig. Den holdes nemt med en grundig ugentlig gennembørstning. Hvalpen vokser meget hurtigt, og både fodring og motion skal administreres omhyggeligt, så knogler og led ikke overbelastes.
Oprindelse

Det er antagelig den reneste efterkommer af de gamle keltiske jagtmynder. De skotske klanhøvdinge opdrættede den til jagt på ulve og storvildt i højlandet. Med klansystemets sammenbrud i 1746, skovenes fældning og forbedrede skydevåben blev racen arbejdsløs og var tæt på at forsvinde. Den blev reddet, da bl.a. dronning Victoria fattede interesse for racen. Især blev den populær i de britisk dominerede områder i det sydlige Afrika. I dag holdes den næsten udelukkende som selskabshund.

Hjortehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring være præmieret med mindst Very Good på en FCI/DKK anerkendt udstilling eller være godkendt på et eksteriørarrangement - foranstaltet af specialklubben.
  2. Indavlsgraden for kuldet må ikke overstige 6,25 % beregnet på tre generationer.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem