MENU

5 Hvalpe til salg

Hollandsk Kooikerhondje

En adræt og livlig hund, som i dag har tilpasset sig en tilværelse som familie- og selskabshund, og som også er velegnet til forskellige former for hundesport. Den kan være lidt skeptisk over for fremmede, og hanhundene kan optræde udfordrende mod andre hanner. Dens væsen bestemmes dog i høj grad af socialiseringsgraden.

Hollandsk Kooikerhondje

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

35-42 cm. Idealhøjden for 38 cm for tæver og 40 cm for hanner.

Temperament

Samarbejdende

Vægt

9-16 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Holland.

Farver

Tydeligt afgrænsede, klart lyse orange aftegninger på hvid bund.

Specialklub

Dansk Kooiker Club

Internationalt racenavn

Kooikerhondje.

FCI Gruppe

Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Hollandsk Kooikerhondje

Leksikon

Mentalitet

En adræt og livlig hund, som i dag har tilpasset sig en tilværelse som familie- og selskabshund, og som også er velegnet til forskellige former for hundesport. Den kan være lidt skeptisk over for fremmede, og hanhundene kan optræde udfordrende mod andre hanner. Dens væsen bestemmes dog i høj grad af socialiseringsgraden.
Behov

Den har et stort behov for motion, beskæftigelse og kontakt til familien. Den bør allerede fra lille hvalp socialiseres med fremmede mennesker og hunde og have mange gode oplevelser.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den nyder at arbejde sammen med sin ejer og vil gerne gøre sig fortjent til ros. Med den rette motivation kan den lære næsten alt. Træn venligt, konsekvent, kvikt og opfindsomt. Tidlig og omhyggelig socialisering mindsker dens skepsis.
Aktivitetsniveau og handleradius

På grund af oprindelsen adskiller dens jagtlyst sig afgørende fra andre jagthundes og volder ingen problemer i hverdagen. Hunden knytter sig stærkt til familien og er ikke den, der går sine egne veje. Men den er nysgerrig og vil gerne undersøge alt.
Pels og pleje

Pelsen er lidt grov i strukturen, middellang, tilliggende, glat eller en smule bølget med tæt underuld. Den beskytter godt mod kulde og fugt. Den fælder noget i overgangsperioderne forår og efterår og kræver generelt en grundig ugentlig gennembørstning.
Oprindelse

Racen kan spores tilbage til midten af 1500-tallet. Med livlige krumspring og viften med den hvide hale lokkede den svømmefugle til at nærme sig fangstnettet eller ind i en kanal overdækket med trådnet - en såkaldt køje ("kooike" på hollandsk). Den skulle hele tiden holde sig tavs for ikke at skræmme fuglene. Nogle hunde arbejder stadig på samme måde, men nu er formålet at ringmærke fuglene. Efter anden verdenskrig var der kun 25 af disse hunde tilbage, men nu er racen igen etableret.

Hollandsk Kooikerhondje

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående alvskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good.
  2. Begge forældredyr skal før parring være undersøgt for Patella Luksation (PL) og have en status 0 eller 1 registreret i DKK. PL status 1 må kun parres med PL status 0
  3. Indavlskoefficienten må ikke overstige 6,25 % beregnet på tre generationer
  4. Mindst ét af forældredyrene skal før parring være registreret genetisk fri for ENM (arvelig nekrotiserende myelopati) i DKK

Indført 01.07.2022

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem