MENU

1 1 Hvalpe til salg

Hvid Schweizisk Hyrdehund

Nysgerrig og energisk, beskyttende overfor sin familie høj social kompetance og med stor evne til at tilpasse sig alle sociale begivenheder, aldrig bange eller agressiv uden provokation. Racens Hyrdehunde baggrund gør den velegnet som familiehund hos aktive mennesker. Bliver i sit hjemland brugt som tjenestehund i politi, militær og blindehund

Hvid Schweizisk Hyrdehund

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanhunde:58 - 66 cm. Tæver: 53-61 cm

Temperament

Moderat

Vægt

Hanhunde : 30 - 40 kg Tæver : Vægt 25 - 35 kg

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Schweiz

Farver

Hvid, men let creme accepteres.

Internationalt racenavn

Berger Blanc suisse

FCI Gruppe

Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Hvid Schweizisk Hyrdehund

Leksikon

Mentalitet

Nysgerrig og energisk, beskyttende overfor sin familie høj social kompetance og med stor evne til at tilpasse sig alle sociale begivenheder, aldrig bange eller agressiv uden provokation. Racens Hyrdehunde baggrund gør den velegnet som familiehund hos aktive mennesker. Bliver i sit hjemland brugt som tjenestehund i politi, militær og blindehund
Behov

En kraftig muskuløs hund med et betragteligt behov for fysisk udfoldelse, ved siden af et godt socialt liv med rigelig mental stimulation, beskæftigelse og god kontakt med sin ejer.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen er hurtigt opfattende, intelligent lærenem og arbejdsvillig Er glad for varieret træning med megen ros og belønning, så som godbidder og bold(kun til træning) Er gode til at løse de opgaver de stilles overfor og kan kede sig ved mange gentagelser. En race som har evner inden for utallige træningsprogrammer, alt efter ejeren interesse og evner.
Aktivitetsniveau og handleradius

Ivrig og aktiv, især mens den er ung. Ingen væsenlig tendens til jagt udflugter eller til at strejfe omkring, selv om den kan arbejde selvstændigt. Udholdende og villig til at tage imod anvisninger fra føreren, som dem er meget gengives overfor.
Pels og pleje

Yderpelsen er middellang til lang vandafvisende, noget grov og tilliggende, underpelsen er tæt og fin og isolerer godt mod kulde og varme. Pelsplejen er overkommelig, en grundig ugentlig gennembørstning forhindrer den værste fældning men noget kommer der alligevel.
Oprindelse

Den Hvide schweiziske Hyrdehund er oprindelig en farvevariant af den tyske schæferhund. Den er kendt allerede i slutningen af 1800 tallet farven blev aldrig anerkendt i Tyskland. I 1996 blev racen optaget i DKK under navnet Becaner. I 1997 fik racen sit navn Hvid hyrdehund, der i 2003 måtte have et Schweizisk med, grunden til dette er, at racen skal have et oprindelsesland, for at blive godkendt af DKK moderorganisation FCI. I 2003 blev det til en foreløbig godkendelse, først når hundene har 3 generationer påført deres stamtavle, bliver de endegyldigt godkendt. Før dette tidspunkt er det heller ikke muligt at opnå internationale Championtitler. I 2011 blev racen FCI godkendt.

Hvid Schweizisk Hyrdehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A eller B registreret i DKK
  2. Begge forældredyr skal før parring have AD status 0 eller 1 registreret i DKK
  3. Begge forældre skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good

Indført den 1. oktober 2019

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem