MENU

0 Hvalpe til salg

Irish Water Spaniel

Den er selvstændig og energisk, generelt omgængelig over for familien, men noget reserveret i forhold til fremmede, og især hanhundene kan være udfordrende over for andre hanner. Det er en hund, der vil se sine omgivelser an. Den kan tilpasse sig livet i en aktiv familie, men det er ikke en hund for førstegangshundeejeren.

Irish Water Spaniel

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 53-59 cm. Tæver 51-56 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

20-30 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Irland.

Farver

Leverfarvet, til tider så mørk at den nærmest er sort.

Specialklub

Spaniel Klubben

Internationalt racenavn

Irish Water Spaniel.

FCI Gruppe

Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Irish Water Spaniel

Leksikon

Mentalitet

Den er selvstændig og energisk, generelt omgængelig over for familien, men noget reserveret i forhold til fremmede, og især hanhundene kan være udfordrende over for andre hanner. Det er en hund, der vil se sine omgivelser an. Den kan tilpasse sig livet i en aktiv familie, men det er ikke en hund for førstegangshundeejeren.
Behov

Det kræver sin ejer at holde denne hund i fysisk og mental kondition. Den behøver nær kontakt og meget motion, gerne med daglige svømmeture. At apportere fra vand er dens yndlingsopgave.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den er ikke specielt nem at opdrage, så træningen kræver erfaring og forståelse. I de fleste perioder skal hunden behandles med venlig, men ubøjelig konsekvens, i andre perioder skal der arbejdes mere varsomt for at styrke og udbygge samarbejdet.
Aktivitetsniveau og handleradius

Det er en aktiv, udholdende og robust jagthund - mere en retriever end en spaniel. Den holder som regel forholdsvis god kontakt, når ejeren er indstillet på og forstår at beskæftige den med opgaver, som den finder meningsfyldte, fx apportering.
Pels og pleje

Små tætte krøller på kroppen, lidt længere krøller på fronten og benene. Pelsen må ikke være ulden, og den skal have et naturligt olieindhold, således at den skyr vandet. En irish water spaniel fælder, ikke "enkelthår" som en labrador, men i små totter året rundt. Pelsen kræver en del pleje, men en børstning, minimum hver 14. dag, og en klipning hver anden til tredje måned, gør den overkommelig at holde.
Oprindelse

Racens præcise oprindelse fortaber sig i fortidens tåger. Man mener, at den er udviklet på baggrund af hunde fra Mellemøsten, som kom til Irland via Spanien eller Portugal. Den tidligste irske omtale af ?vandhunde, der forfølger vandfugle? stammer fra omkring år 1600, så racen er åbenbart kommet til landet før jagtgeværet. Den kan ud over vandarbejdet tilpasses andre former for jagt. Den apporterer villigt også fra land og fra tæt bevoksning, og den kan endda oplæres til at tage stand for fugle.

Irish Water Spaniel

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge og fundet fri for PRA og arvelig katarakt (1. Posterior polær subcapsulær katarakt – bagerste polstær – eller 2. Cortical katarakt – katarakt i linsens bark). Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel og en øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet.
    Hunde, der er øjenundersøgt og fundet fri for PRA og arvelig katarakt efter det fyldte 8. år, vil blive betragtet som permanent frie og vil ikke skulle øjenundersøges yderligere for at overholde avlsanbefalingerne.
  3. For øvrige øjensygdomme gælder, at forældredyrene ikke må være registreret med samme øjensygdom i DKK. Undtaget herfra er distichiasis.
  4. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på en eksteriørbedømmelse

Indført 1.4.2019

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem