MENU

1 1 Hvalpe til salg

Irsk Ulvehund

Verdens største hunderace er generelt lige så rar, rolig og tålmodig, som den er stor. Hengiven over for familien og meget overbærende over for familiens børn. Over for fremmede mennesker og andre hunde kan den være lidt reserveret uden dog at være afvisende. Har man godt med plads både ude og inde, er den en behagelig selskabshund.

Irsk Ulvehund

Om racen

Størrelse

Stor

Højde

Hanner mindst 79 cm. Tæver mindst 71 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

Hanner mindst 54,5 kg. Tæver mindst 40,5 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Irland.

Farver

Grå, brindlet, rød, sort, hvid eller fawn.

Specialklub

Myndeklubben

Internationalt racenavn

Irish Wolfhound.

FCI Gruppe

Gruppe 10 – Mynder

Irsk Ulvehund

Leksikon

Mentalitet

Verdens største hunderace er generelt lige så rar, rolig og tålmodig, som den er stor. Hengiven over for familien og meget overbærende over for familiens børn. Over for fremmede mennesker og andre hunde kan den være lidt reserveret uden dog at være afvisende. Har man godt med plads både ude og inde, er den en behagelig selskabshund.
Behov

Den har brug for passende daglig motion, mentalt stimulerende beskæftigelse og tæt social kontakt. Undgå at overbelaste hunden fysisk, før knogler og muskler er helt færdigudviklede.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Den er lærenem og opfatter hurtigt, men bryder sig ikke om for mange gentagelser. Vær venlig og konsekvent. Skift ofte træningsmiljø og belønning. Undgå at lade hunden springe, og vær opmærksom på, at den siddende stilling passer dårligt til hundens bygning.
Aktivitetsniveau og handleradius

Inden for kortere afstand er den lydhør og holder god kontakt. På længere afstand kniber det mere med hørelsen, da racen stadig har nogen jagtlyst i behold. Pas på, at fx leg med små eller spinkle hunde ikke udvikler sig til ukontrolleret jagt.
Pels og pleje

Pelsen beskytter godt i al slags vejr. Den er grov og hård og behøver kun en grundig ugentlig gennembørstning. Til gengæld kræver fodringen af hvalpen og den unge hund stor omhu, for at den hurtige vækst ikke skal føre til varige knogle- og ledskader.
Oprindelse

Kelterne i Irland brugte store mynder til jagt på ulve, længe før romerne kom til øen. Fra middelalderen op til 1600-tallet var de irske kæmper værdsatte gaver til kongehusene i hele Europa. I 1400-tallet havde hvert grevskab i Irland pligt til at holde 24 ulvehunde for at beskytte bøndernes husdyr mod ulvenes hærgen. Da ulven gradvis forsvandt, faldt antallet af de store hunde til næsten ingen, men racen blev genskabt ved indkrydsning af skotsk hjortehund og grand danois.

Irsk Ulvehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Præmiering: Begge forældre skal før parring være præmieret med mindst Very Good på en FCI/DKK anerkendt udstilling eller være godkendt på et eksteriørarrangement - foranstaltet af specialklubben.
  2. Inavlsgrad: Indavlsgraden for kuldet må ikke overstige 6,25 % beregnet på tre generationer.

Indført i 2014

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem