MENU

8 Hvalpe til salg

Islandsk Fårehund

En islandsk fårehund er venlig, nysgerrig, legelysten og dermed velegnet som familiehund. Gæster modtages med begejstring og gøen. Den er selskabelig og kan have svært ved at være alene hjemme mange timer hver dag. Tilbøjelig til gøende at drive med alt, hvad der bevæger sig, hvis det ikke dæmpes gennem en tidlig og målrettet indsats.

Islandsk Fårehund

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner ca. 46 cm. Tæver ca. 42 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

12-17 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Island.

Farver

Nuancer fra cremefarvet til rødbrun, chokoladebrun, grå eller sort, alle evt. med hvide aftegninger.

Internationalt racenavn

Íslenskur Fjárhundur.

FCI Gruppe

Gruppe 5 – Spidshunde

Islandsk Fårehund

Leksikon

Mentalitet

En islandsk fårehund er venlig, nysgerrig, legelysten og dermed velegnet som familiehund. Gæster modtages med begejstring og gøen. Den er selskabelig og kan have svært ved at være alene hjemme mange timer hver dag. Tilbøjelig til gøende at drive med alt, hvad der bevæger sig, hvis det ikke dæmpes gennem en tidlig og målrettet indsats.
Behov

En islandsk fårehund er et udpræget flokdyr, som behøver en tæt social kontakt med familien. Desuden en hel del motion og beskæftigelse, som stimulerer den mentalt. Det er ikke en hund for magelige mennesker.
Tips og trick til indlæring og håndtering

En islandsk fårehund er kvik, livlig, arbejdsvillig, positiv over for indlæring og let at træne. Begynd tidligt, vær konsekvent og venlig og giv interessante belønninger uden at stresse. Agility er en god erstatning for de oprindelige hyrdehundeopgaver.
Aktivitetsniveau og handleradius

En islandsk fårehund knytter sig fuldstændig til sine mennesker og holder meget nær kontakt, da jagtlysten er behersket. Den er tillidsfuld over for fremmede og andre hunde og kan godt gå løs. Hyrdeinstinktet får den dog ofte til at løbe efter biler og cykler.
Pels og pleje

Islandsk fårehund findes i to pelsvarianter, korthåret og langhåret. Begge har tæt og vandafvisende dækpels over tyk og blød underuld, og den beskytter godt mod vejr og vind. Hunden fælder en del især i overgangsperioderne, og pelsen skal børstes grundigt igennem en gang om ugen.
Oprindelse

De vikinger, der kom til Island omkring år 900, havde antagelig jagthunde med, men da der ikke var vildt på øen, blev de hurtigt omskolet til hyrde- og gårdhunde. Den energiske og nøjsomme hund tilpassede sig gennem århundreder terrænet og nybyggernes hårde kamp for at overleve. Den blev uundværlig, når gårdenes fritgående dyr skulle drives sammen. I 1900-tallet blev islandsk fårehund næsten udryddet af en hundesygeepidemi og derpå af en beskyldning for at overføre sygdom til både mennesker og får.

Islandsk Fårehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B).
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest, en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse eller ved at være godkendt på et tysk avlsgodkendelsesarragement (Zuchtzulassung/Anköring).
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her
  • Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Indført 20. februar 2012

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem