MENU

4 Hvalpe til salg

Japanese Chin

En elskelig og behagelig lille selskabshund. Den er udadvendt, livlig og glad for al slags leg med voksne og med ikke for voldsomme børn. Den er imødekommende over for fremmede og andre hunde. Den glider let ind i et hvilket som helst miljø og vil være en kærlig og hengiven ledsager for unge såvel som ældre mennesker.

Japanese Chin

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

Hanner ca. 25 cm. Tæver en smule mindre.

Temperament

Samarbejdende

Vægt

2-5 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Lavt

Hjemland

Japan.

Farver

Hvid med sorte eller røde aftegninger.

Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Internationalt racenavn

Japanese Chin.

FCI Gruppe

Gruppe 9 – Selskabshunde

Japanese Chin

Leksikon

Mentalitet

En elskelig og behagelig lille selskabshund. Den er udadvendt, livlig og glad for al slags leg med voksne og med ikke for voldsomme børn. Den er imødekommende over for fremmede og andre hunde. Den glider let ind i et hvilket som helst miljø og vil være en kærlig og hengiven ledsager for unge såvel som ældre mennesker.
Behov

Den behøver et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt. Den har også brug for en hel del motion og for mentalt stimulerende beskæftigelse. Den trives godt i selskab med artsfæller.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Som ægte orientaler er den ikke nem at gøre ubetinget lydig. Den vil gerne gøre sin ejer tilpas, men den har også sin egen mening om tingene, og den reagerer negativt på for mange gentagelser. Vær venlig og konsekvent, opfindsom og varieret.
Aktivitetsniveau og handleradius

Indendørs er den generelt rolig og afslappet. Ude er den aktiv, uafhængig og lidt tilbøjelig til at gå sine egne veje, selv om den i reglen holder god kontakt. Den er smidig og hurtig, men indstiller sig let efter familiens aktivitetsniveau.
Pels og pleje

Pelsen er blød og silkeagtig, rigelig og glat uden underuld. Den kræver en grundig ugentlig gennembørstning, og de længere hår på bryst, ben og hale skal helst friseres dagligt. Næsefolden og de store øjne behøver nogen opmærksomhed, og der skal jævnligt fjernes tandsten.
Oprindelse

Ud fra ældgamle dokumenter mener man, at racens forfædre blev givet som gaver fra Koreas regenter til det japanske hof i år 732. Optegnelser tyder også på, at udsendinge på samme tid havde hunde med hjem fra Kina og Nordkorea. I 1613 bragte en britisk kaptajn et eksemplar af racen til England, og da den amerikanske kommandør Perry åbnede handelen med Japan i 1853, fik han et par med som gave til dronning Victoria. Hendes svigerdatter, den dansk fødte dronning Alexandra, havde også japanese.

Japanese Chin

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.
  2. Begge forældredyr skal før parring være undersøgt for Patella Luksation (PL) og have en status 0 eller 1 registreret i DKK. PL status 1 må kun parres med PL status 0. Undersøgelsen kan tidligst foretages, når hunden er 12 måneder gammel og skal kun foretages én gang.

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem