MENU

0 Hvalpe til salg

King Charles Spaniel

En rolig og stilfærdig selskabshund, blid og hengiven i familien, men noget tilbageholdende over for fremmede. Den er mindre aktiv end den nære og mere talrige slægtning, cavalier king charles spaniel. Den finder sig til rette i selv den mindste bolig uanset ejerens alder og tidligere hundeerfaring.

King Charles Spaniel

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

23-25 cm for begge køn.

Temperament

Samarbejdende

Vægt

3,6-6,3 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Lavt

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Sort med tanfarvede aftegninger, trefarvet hvid-tan-sort, hvid med kastanierøde partier (også kaldet ”blenheim”) eller ensfarvet kastanierød.

Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Internationalt racenavn

King Charles Spaniel eller English Toy Spaniel.

FCI Gruppe

Gruppe 9 – Selskabshunde

King Charles Spaniel

Leksikon

Mentalitet

En rolig og stilfærdig selskabshund, blid og hengiven i familien, men noget tilbageholdende over for fremmede. Den er mindre aktiv end den nære og mere talrige slægtning, cavalier king charles spaniel. Den finder sig til rette i selv den mindste bolig uanset ejerens alder og tidligere hundeerfaring.
Behov

Den er selskabelig og trives bedst med nær kontakt. Den vil gerne gå en rask tur, men den befinder sig også udmærket i sofahjørnet på en regnvejrsdag. Passende motion mindsker risikoen for overvægt.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen er selvstændig og ikke altid parat til umiddelbart at rette sig efter anvisninger. Opdragelsen kræver derfor tålmodighed, motivation og vedholdende konsekvens. Vær venlig og opfindsom med belønninger. Brug legetøj frem for godbidder.
Aktivitetsniveau og handleradius

Det er en udpræget selskabshund, som ikke på eget initiativ fjerner sig langt fra sine mennesker. Den vil gerne snuse rundt og udforske omgivelserne, men der er ikke meget tilbage af det jagtinstinkt, som karakteriserer de større spanielracer.
Pels og pleje

Pelsen er lang, silkeblød, glat og tilliggende med fyldige behæng på bryst, ben, ører og hale. Den kræver flittig brug af børste og kan, men hunden vil nyde det, hvis den er vant til det fra hvalp. Ørerne bør holdes rene, og tænderne skal jævnligt renses for tandsten.
Oprindelse

Den har samme baggrund som den nu mere populære cavalier king charles spaniel. Det fortælles, at Maria Stuarts lille spaniel krøb frem fra hendes nederdel efter halshugningen og nægtede at forlade hende. Om kong Charles II siges det, at han var mere optaget af at lege med sine små spaniels end af at regere Storbritannien. Det korte næseparti skyldes formodentlig krydsning med japanese eller mops. De to engelske dværgspaniels blev regnet for varianter af samme race frem til 1920'erne.

King Charles Spaniel

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

King Charles Spaniel

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.
  2. Begge forældredyr skal før parring være undersøgt for Patella Luksation (PL) og have en status 0 eller 1 registreret i DKK. PL status 1 må kun parres med PL status 0. Undersøgelsen kan tidligst foretages, når hunden er 12 måneder gammel og skal kun foretages én gang.

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem