MENU

1 1 Hvalpe til salg

Korthåret Hønsehund

En korthåret hønsehund er i familien generelt afslappet og venlig. Den er tålmodig og overbærende over for familiens børn. Den er vagtsom, men omgængelig i forhold til fremmede. Det er en race, som kræver en ejer med nogen hundeerfaring og med tid og lyst til at færdes meget i naturen, hvis hunden skal tilpasse sig et liv uden aktiv jagt.

Korthåret Hønsehund

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 62-66 cm. Tæver 58-63 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

25-30 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Tyskland.

Farver

Brun med eller uden hvide aftegninger, mørk eller lys brunskimlet med brunt hoved og evt. brune pletter, hvid med brunt hoved og brune pletter, sort svarende til brun eller brunskimlet.

Specialklub

Korthaarklubben

Internationalt racenavn

Deutsch Kurzhaar.

FCI Gruppe

Gruppe 7 – Stående jagthunde

Korthåret Hønsehund

Leksikon

Mentalitet

En korthåret hønsehund er i familien generelt afslappet og venlig. Den er tålmodig og overbærende over for familiens børn. Den er vagtsom, men omgængelig i forhold til fremmede. Det er en race, som kræver en ejer med nogen hundeerfaring og med tid og lyst til at færdes meget i naturen, hvis hunden skal tilpasse sig et liv uden aktiv jagt.
Behov

En korthåret hønshunds jagtlyst er udpræget og skal tilfredsstilles gennem meget fysisk motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den behøver desuden et godt socialt liv med nær kontakt med familien.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Begynd træningen og socialiseringen tidligt og læg hovedvægten på øvelser, der styrker tilliden og samarbejdet. En korthåret hønsehund er meget glad for at bruge sin næse og for at apportere. Brug gerne legen som belønning til afveksling for godbidder.
Aktivitetsniveau og handleradius

En korthåret hønsehund er en alsidig jagthund, som kan det hele. Den arbejder selvstændigt og begiver sig gerne ud på stor afstand. Men den holder hele tiden god kontakt og er lydhør over for anvisninger, hvis kontakten og lydigheden er bygget op gennem tidlig træning.
Pels og pleje

Den korte, tætte pels føles grov og hård. Den holdes fri for støv og løse hår med en gummibørste eller ved en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind. Pelsen beskytter ikke meget mod vejr og vind, men hunden er ikke kuldskær, så længe den får lov til at bevæge sig.
Oprindelse

En korthåret hønsehunds historie begynder med hunde, der blev anvendt ved fuglejagt med net, navnlig i middelhavslandene. Omskolingen til stående jagthund startede efter 1750 med indførelsen af skydevåben på jagten. De første tyske hønsehunde var tunge og sindige, men krydsning med den lettere engelske pointer førte til nutidens slanke, atletiske race. Den har udviklet sig til en af de populæreste fuglehunde i mange lande, og den har desuden vist sig velegnet til schweissarbejde og af og til som trækhund.

Korthåret Hønsehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Korthåret Hønsehund

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Halekupering

Halekupering

Ifølge "Bekendtgørelse om halekupering af visse hunderacer" må halekupering foretages på hvalpe efter Korthåret Hønsehund. Bekendtgørelsen trådte i kraft den 1. september 1991.
Fra den 1. juni 2011 vil der være krav om, at der - sammen med registreringsanmeldelsen af kuldet - fremsendes en dyrlægeattest, hvor den udførende dyrlæge attesterer, at kuldet er kuperet af dyrlægen, inden de er 4 dage gamle.
Dyrlægeattest ligger forneden på siden som en fil.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem