MENU

3 3 Hvalpe til salg

Labrador Retriever

Med god grund er labrador retriever en af verdens allermest populære allround-hunde. Den er intelligent, kontaktsøgende og arbejdsom og samtidig selskabelig og generelt godmodig. Frem for alt er labradoren i sin grundnatur en jagthund med en fremragende næse og stor passion for vand. Den lærer hurtigt og tilpasser sig enhver situation. Den er vagtsom, men egner sig ikke som vagthund.

Labrador Retriever

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 56-57 cm. Tæver 54-56 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

20 - 40 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Ensfarvet sort, gul eller brun. Eventuelt med en hvid brystplet eller hvidt på bagsiden af forpoterne.

Internationalt racenavn

Labrador Retriever.

FCI Gruppe

Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Labrador Retriever

Leksikon

Mentalitet

Med god grund er labrador retriever en af verdens allermest populære allround-hunde. Den er intelligent, kontaktsøgende og arbejdsom og samtidig selskabelig og generelt godmodig. Frem for alt er labradoren i sin grundnatur en jagthund med en fremragende næse og stor passion for vand. Den lærer hurtigt og tilpasser sig enhver situation. Den er vagtsom, men egner sig ikke som vagthund.
Behov

En labrador retriever har behov for tæt kontakt, mental beskæftigelse og motion, og racens oprindelse betyder, at ejer skal være indstillet på at beskæftige den med opgaver, som modsvarer den apporterende jagthunds, f.eks. søg, apportering og samarbejdsopgaver. En labrador har ingen interesse i disciplin-præget træning, men med gode oplevelser og tillidsfuldt samarbejde vil labradoren loyalt tilvælge kontakten og vil ingenting hellere end at behage sine mennesker.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Apportering er en labradorens yndlingsopgaver og kan med fordel bruges som alternativ til godbidder. Søge-/findeopgaver løser den også gerne. Med venlighed og konsekvens er den nem at opdrage, og labradoren vil med glæde lære alt, hvad man beder den om.
Aktivitetsniveau og handleradius

Labradoren bruges på praktisk jagt, hvor den er specialist i at hente nedlagte fugle. Den holder generelt nær kontakt og følger gerne førerens anvisninger. Labrador retrieveren er trænbar, og med en målrettet indsats de første par år af dens liv får man en omgængelig familie og -jagthund.
Pels og pleje

Pelsen er meget karakteristisk. Den er kort og tæt, beskytter og isolerer godt i al slags vejr, og hunden tager gerne en svømmetur uanset årstiden. Pelsen fælder meget og skal børstes ofte og grundigt.
Oprindelse

Labrador retrieveren var oprindeligt fiskernes hund på Newfoundland, hvor den tog imod korkflyderne på fiskegarnene og svømmede i land med dem, så fiskerne kunne trække fangsten ind. I dag er racen stadig jagthund, men den påtager sig også opgaver som narko-, bombe- og redningshund, som hjælpehund for blinde og handikappede og som elsket familiehund. Racen er i dag opdelt to stilarter; ”den gammeldags model” og ”Formel 1” eller ”FT labrador”. Begge stilarter rummes under samme officielle racenavn. De to stilarter har forskellige fysiske og mentale karakteristika. Derfor opfordrer vi til, at man søger information om hver stilart, inden valg af opdrætter og kuld, så man får den hund, som passer bedst til ens behov.

Labrador Retriever

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt.
    Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • AD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel AD-status registreret i DKK.
    En hund med AD grad 2 og 3 kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt.
    Avlspartneren skal i så tilfælde altid være AD fri (grad 0)
  • DNA-Øjenkrav for prcd/PRA: Afkom kan kun stambogsføres såfremt mindst et af forældredyrene er registreret genetisk fri for prcd/PRA i DKK, ved hjælp af en DNA-test.
    En DNA-test for prcd/PRA gælder for livstid. Hvis begge forældredyr er registreret prcd/PRA-fri i DKK, registreres afkommet "Fri grundet forfædres DNA test".
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest, en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse eller Dansk Retriever Klubs kvalifikationsprøve.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A eller B registreret i DKK
  2. Begge forældredyr skal før parring have AD status 0 registreret i DKK.
  3. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge. Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel.
    Forældredyr, der anvendes i avl efter de er fyldt 5 år, skal være øjenundersøgt igen inden parring. Er hunden øjenundersøgt indenfor de sidste 12 mdr. før 5 års dagen, er øjenlysningen gyldig i 12 måneder fra øjenundersøgelsesdatoen.
    Forældredyrene må ikke være registreret med samme øjensygdom hos DKK.
  4. Mindst ét af forældredyrene skal være registreret genetisk fri for EIC i DKK

Indført 1.06.2023

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem