MENU

1 Hvalpe til salg

Lagotto Romagnolo

Oprindelig er det en jagthund, men jagtinstinktet er i dag meget dæmpet, og racen er tilpasset en tilværelse som familie- og selskabshund. Hunden er nært knyttet til sine mennesker, hengiven over for familien og glad for familiens børn. I forhold til fremmede og andre hunde er den vagtsom og lidt afventende, men omgængelig.

Lagotto Romagnolo

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 42-49 cm. Tæver 40-47 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

11-18 kg.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Italien.

Farver

Ensfarvet offwhite, brun, brunmeleret eller orange eller hvid med brune eller orange aftegninger.

Specialklub

Dansk Lagotto Klub

Internationalt racenavn

Lagotto Romagnolo.

FCI Gruppe

Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Lagotto Romagnolo

Leksikon

Mentalitet

Oprindelig er det en jagthund, men jagtinstinktet er i dag meget dæmpet, og racen er tilpasset en tilværelse som familie- og selskabshund. Hunden er nært knyttet til sine mennesker, hengiven over for familien og glad for familiens børn. I forhold til fremmede og andre hunde er den vagtsom og lidt afventende, men omgængelig.
Behov

Den har brug for et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt og meget motion, gerne i form af en svømmetur. Dens fine lugtesans bør dagligt stimuleres med forskellige søgeopgaver.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen er glad for kontakt og opmærksomhed, så opdragelsen volder sjældent vanskeligheder. Den er positiv og lærevillig, når den bliver behandlet med venlighed og konsekvens. Træn i korte, tempofyldte sekvenser og beløn hurtigt og varieret.
Aktivitetsniveau og handleradius

Den unge hund er aktiv, livlig og meget opfindsom. I den periode behøver den en bevidst socialisering og en del mentalt stimulerende beskæftigelse. Senere tilpasser den sig uden de store problemer familiens aktivitetsniveau. Den holder god kontakt.
Pels og pleje

Pelsen er ulden i strukturen og føles noget grov. Den danner overalt på hunden tykke krøller med synlig underuld. Pelsen klippes ned mindst en gang om året, og filtet pels og underuld skal jævnligt fjernes med børste eller karte. Øregangene bør holdes fri for hår.
Oprindelse

Den meget gamle vandhunderace stammer fra lavlandet og marskområderne ved Ravenna. Her blev den oprindelig brugt som apportør til jagt på svømmefugle. Gennem århundrederne er marsken blevet afvandet og omskabt til agerland, og vandhundene blev arbejdsløse. I stedet fik de til opgave at finde trøfler i det flade og åbne landskab og i Romagnas bakkeland. Jagtinstinktet blev næsten elimineret gennem avlen, så hundene ikke skulle blive distraheret i arbejdet, hvis de fik fært af vildt.

Lagotto Romagnolo

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • HD: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring have HD status A eller B registreret i DKK.
  2. Begge forældre skal før parring have en officiel status for Juvenil Epilepsi registreret i DKK. Påvist må ikke bruges, bærere må parres med fri. Hvis begge forældre er kendt fri for Juvenil Epilepsi bortfalder testkravet på afkommet, som herefter registreres "Fri grundet forfædrenes DNA-test".
  3. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem