MENU

3 Hvalpe til salg

Lancashire Heeler

En venlig, livlig og selvbevidst hund. Racen er en nyere rekonstruktion af en oprindelig kvæghyrdehund. Den har et stærkt islæt af de to corgi-varianter tilsat nogle dråber terrierblod, som gør den til en effektiv rotte- og kaninjæger, og som samtidig gør den vagtsom og lejlighedsvis oplagt til slagsmål.

Lancashire Heeler

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

Hanner omkring 30 cm. Tæver omkring 25 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

6-10 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Storbritannien.

Farver

Sort eller brun med velafgrænsede rødbrune aftegninger.

Internationalt racenavn

Lancaster Heeler.

FCI Gruppe

Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Lancashire Heeler

Leksikon

Mentalitet

En venlig, livlig og selvbevidst hund. Racen er en nyere rekonstruktion af en oprindelig kvæghyrdehund. Den har et stærkt islæt af de to corgi-varianter tilsat nogle dråber terrierblod, som gør den til en effektiv rotte- og kaninjæger, og som samtidig gør den vagtsom og lejlighedsvis oplagt til slagsmål.
Behov

Kræver rigelig mulighed for udfoldelse og en del motion både fysisk og mentalt. Tidlig socialisering og konsekvent opdragelse vil dog gøre den til en aktiv og charmerende selskabshund.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Glad for at lære, når det sker i korte, varierede sekvenser og med rigelige belønninger. Vær udpræget konsekvent, men undgå hårdhed, som vil kunne fremme den skarphed, der også af og til ligger til racen, og som nødvendigvis må dæmpes.
Aktivitetsniveau og handleradius

Aktiv, energisk, arbejdsglad og udholdende med masser af hyrdehundeinstinktet i behold. Som familiehund har den brug for tæt kontakt med en aktiv og nogenlunde erfaren ejer, som den kan respektere og med glæde modtage anvisninger fra.
Pels og pleje

Pelsen er temmelig kort, hård, tæt tilliggende og glansfuld med underuld. Racen får ofte lidt længere pels om vinteren specielt om halsen og bag på lårene, og den kan fælde noget i overgangsperioderne. Problemet klares dog nemt med en ugentlig gennembørstning.
Oprindelse

Heelere var hunde, som drev kvæg ved at nappe efter haserne på dyrene, og som selv var lavbenede nok til at slippe for de sparkende klove. Lancashire heeleren blev ligesom flere nære slægtninge arbejdsløs omkring år 1900, da jernbanerne og bilerne overtog transporten af dyr over længere afstande. Den uddøde, og nutidens race er et forsøg på at genskabe den oprindelige. Den blev i 1960'erne skabt gennem krydsning af welsh corgi med manchester terrier og er endnu ikke helt typefast.

Lancashire Heeler

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Lancashire Heeler

Dokumenter

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem