MENU

0 Hvalpe til salg

Landseer

Har både baggrund og mange lighedspunkter til fælles med newfoundland, som forekommer i samme hvid/sorte farvevariant. Hos kontinental landseer er der tale om en målrettet avl på denne farve, og det har gennem årene resulteret i en lettere og mere livlig hund, som stadig er lige venlig og imødekommende over for alle.

Landseer

Om racen

Størrelse

Stor

Højde

Hanner 72-80 cm. Tæver 67-72 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

50-65 kg.

Pelspleje

Højt

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Tyskland/Schweiz.

Farver

Rent hvid med skarpt afgrænsede, sorte partier og sort hoved med hvidt næseparti og hvid blis.

Internationalt racenavn

Landseer (Europäisch-Kontinentaler Typ).

FCI Gruppe

Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Landseer

Leksikon

Mentalitet

Har både baggrund og mange lighedspunkter til fælles med newfoundland, som forekommer i samme hvid/sorte farvevariant. Hos kontinental landseer er der tale om en målrettet avl på denne farve, og det har gennem årene resulteret i en lettere og mere livlig hund, som stadig er lige venlig og imødekommende over for alle.
Behov

Har brug for plads omkring sig og for at føle sig som en betydningsfuld del af familien. Den opholder sig gerne udendørs, er glad for kontakt og sætter pris på en rask spadseretur.
Tips og trick til indlæring og håndtering

I reglen lærenem og samarbejdsvillig, så opdragelsen kræver ingen særlig erfaring. Træn med venlig konsekvens, beløn rigeligt og varier øvelserne med korte mellemrum. Indret tempoet efter, hvad der falder naturligt for den enkelte hund.
Aktivitetsniveau og handleradius

Mere aktiv og en smule mere vagtsom end sin tungere slægtning. Den bevæger sig gerne og er altid oplagt til at lege, specielt med børn, som den behandler meget blidt og nænsomt. Holder nær kontakt og er ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje.
Pels og pleje

Kroppens yderpels er lang og tæt. Den føles blød og har god underuld, der dog ikke er så tæt som hos newfoundland. Pelsen er dermed mindre arbejdskrævende og kan klares med en grundig, ugentlig gennembørstning. Den fælder noget, og de hvide hår ses meget fx på tæpper.
Oprindelse

Allerede fra 1902 arbejdede især tyske og schweiziske opdrættere på, at få udskilt de hvid/sorte newfoundland fra de sorte og brune, idet man var overbevist om, at der var tale om to forskellige racer. Arbejdet med renavlen blev intensiveret i årene omkring anden verdenskrig, men først i 1960 blev den kontinentale landseer anerkendt efter årtiers stridigheder. Racen fik navn efter den engelske maler Sir Edwin Landseer, som midt i 1800-tallet havde afbildet racen på flere portrætter.

Landseer

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældre skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK
  2. Begge forældre skal før parring have AD status 0 eller 1 registreret i DKK
  3. Begge forældre skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem