MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

Lavt

1 5 Hvalpe til salg

Langhåret Miniature Gravhund

MENTALITET
En gravhund er - uanset størrelse og hårlag - aktiv og energisk, når den er ude, mens den er rolig og afbalanceret inde. Den er kvik, veloplagt og deltager gerne i familiens liv. Den er selvstændig, modig og robust - en stor hund i en lille krop. Den accepterer fremmede uden at være indladende. Noget gøende, dog ikke umotiveret eller vedholdende. En oprindelig jagthund, som i dag også er en værdsat selskabshund med jagtlysten i behold.

BEHOV
Den har et stort behov for at bruge sin næse, og det må respekteres og tilfredsstilles gennem mange opgaver, hvor den skal søge efter noget. Den behøver desuden en tidlig socialisering med andre dyr, et godt socialt liv med meget menneskelig kontakt samt regelmæssig motion for at undgå overvægt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Gravhunden er skabt til at arbejde selvstændigt under jorden uden hjælp fra sin fører og også som drivende jagthund meget langt væk fra sin fører. Til forskel fra flere andre drivende hunde arbejder den fortrinsvis alene. Jagtlysten er stadig udpræget selv efter mange generationer som selskabshund. Hvis man vil kunne gå med sin hund løs og være sikker på, at den kommer, når der bliver kaldt, kræver det en tidlig og grundig indlæring. Ubetinget lydighed er i det hele taget ikke det, gravhunde er bedst til.

PELS OG PLEJE
Alle tre størrelser forekommer i tre pelsvarianter: Korthåret, som kun kræver ubetydelig pleje. Ruhåret, som kræver jævnlig gennembørstning og trimning et par gange om året - ofte kan man lære at gøre det selv. Langhåret, som behøver en ugentlig gennembørstning og frisering navnlig under bugen. Der kan parres frit på tværs af størrelsesvarianterne, mens der er krydsningsforbud mellem hårlagsvarianterne.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En gravhund er let at motivere, men interessen kan være svær at fastholde. Indlæringen skal være kortvarig, men flere gange daglig og absolut venlig. Beløn samarbejde. Begynd gerne træning af nye færdigheder indendørs eller i en ”kedelig” have. Der skal ikke mange spændende dufte til for at tænde jagtlysten. Gravhunde kan have stor fornøjelse af at følge spor.

HØJDE
15-25 cm.

VÆGT
Højst 9 kg.

FARVER
Korthåret og langhåret er enten ensfarvet rød, rødgul eller gul med eller uden sorte hårspidser, sort eller brun med rustbrune eller gule aftegninger, merlefarvet eller tigret. Ruhåret er desuden lys til mørk vildtfarvet.

SPECIALKLUB
Dansk Gravhundeklub
OPRINDELSE
Racerne er formentlig opstået i middelalderen ved, at den tyske lavbenede støver er blevet ramt af chondrodystrofi, en arveligt betinget dværgvækst i de lange rørknogler. Dette handicap viste sig imidlertid hurtigt at være en styrke. Ud over deres oprindelige opgave som drivende jagthunde blev de velegnede til også at arbejde under jorden, hvor de gennem udfald fra skiftende steder, men uden angreb provokerer ræven til at forlade graven. Gravhundene bruges stadig til gravjagt, drevjagt og som schweisshunde, som opsporer skadet vildt. De tre størrelser er skabt gennem selektiv avl på mindre eksemplarer. De klassificeres på basis af brystomfanget, målt efter hunden er fyldt 15 måneder. Standardstørrelsen måler over 35 cm, dværgen 30-35 cm og miniaturen op til 30 cm. Hvalpe registreres efter moderens størrelse og kan flyttes som voksne.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Dachshund.

FCI GRUPPE
Gruppe 4 – Gravhunde
Lille hund med stort format

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem