MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Lille Schweizer Støver

MENTALITET
Den lille lavbenede, schweiziske støverrace findes i 4 farver og 3 hårlagsvarianter. Det er venlige og omgængelige hunde, men de er næppe egnede som udelukkende selskabshunde på grund af en umættelig jagtlyst og en utalt trang til, med en kraftig og melodisk gøen, at følge enhver fært af vildt.

BEHOV
Som selvstændige drivende jagthunde behøver de megen fysisk motion og konstant mulighed for at bruge deres højtudviklede sporsans. De sætter stor pris på selskab og menneskelig kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
De er rolige indendørs, men livlige, udholdende og behændige ude. Når de får fært af vildt, vil de selv med den mest konsekvente opdragelse være næsten umulige at kalde tilbage. De arbejder uden betænkning på stor afstand af føreren.

PELS OG PLEJE
Lille Schweizer Støver findes i tre hårlagsvarianter – glathåret, ruhåret og en mellemting imellem glat- og ruhåret. Ingen af racerne kræver pelspleje af betydning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Det er følsomme hunde, som skal trænes lystbetonet. De samarbejder gerne, og det er sjældent nødvendigt at hæve stemmen. Fordi de besidder stor jagtlyst er indkaldstræning nødvendigt, og bør belønnes på en måde, som fastholder hundens interesse.

HØJDE
HØJDE: Hanner 33-45 cm. Tæver 31-42 cm.

VÆGT
VÆGT: 14-16 kg.

FARVER
Lille berner støver: trefarvet hvid-tan-sort. Lille jura støver: sort med tan aftegninger. Lille luzerner støver: sortog hvidmarmoreret med et blåt skær og tan aftegninger. Lille schwyzer støver: hvid med større rødgule partier.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
: Omkring år 1900 skete der en kraftig opdeling af jagtterrænerne i Schweiz, og de større støverracer viste sig mindre egnede også fordi de hurtige og højlydt gøende hunde skræmte råvildtet. Man ønskede mindre, men stadig arbejdsduelige hunde og krydsede små individer med gravhund, dachsbracke og fox terrier. For at fastholde støvernes farver og væsen krydsede man til sidst med franske støvere og bassets. De fire små schweizer støvere blev godkendt i 1905, men varierer alle stadig noget i type. De er sjældne selv i hjemlandet og rene jagtbrugshunde.

HJEMLAND
Schweiz.

INTERNATIONALT RACENAVN
Schweizer Niederlaufhund

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem