MENU

7 Hvalpe til salg

Mittelspitz

Selvbevidst, hengiven og loyal i forhold til familien, tålmodig med børn. Kan være lidt reserveret ift. fremmede. God selskabshund for familien, som gerne vil opleve naturen. Den knytter sig meget til sin ejer. Den er meget glad for opmærksomhed og følger sin ejer i tykt og tyndt og er meget trofast.

Mittelspitz

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

30-40 cm.

Temperament

Moderat

Vægt

7-10 kg. Hanner vejer som regel mere end tæver.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Tyskland.

Farver

Sort, brun eller hvid, orange, ulvegrå, creme, creme-zobel, orange-zobel, black and tan eller broget.

Specialklub

Spidshundeklubben

Internationalt racenavn

Deutscher Spitz (Mittelspitz)

FCI Gruppe

Gruppe 5 – Spidshunde

Mittelspitz

Leksikon

Mentalitet

Selvbevidst, hengiven og loyal i forhold til familien, tålmodig med børn. Kan være lidt reserveret ift. fremmede. God selskabshund for familien, som gerne vil opleve naturen. Den knytter sig meget til sin ejer. Den er meget glad for opmærksomhed og følger sin ejer i tykt og tyndt og er meget trofast.
Behov

Kræver en tidlig og omhyggelig socialisering for at vænne den til fremmede hunde og mennesker og for at dæmpe lysten til at gø. De sætter pris på kontakt med familien og motion. De opholder sig gerne i det fri.
Tips og trick til indlæring og håndtering

De mellemstore tyske spidser kan ofte være lidt egenrådige, så de er ikke de nemmeste at opdrage. Træn med venlige metoder og vær konsekvent, retfærdig og opfindsom med belønninger. Træn i korte, varierede sekvenser.
Aktivitetsniveau og handleradius

Dens skarpe opmærksomhed og manglende interesse for jagt gør den til en pålidelig vogter af alt, hvad der er den betroet. Den er meget nært knyttet til sin familie, retter sig gerne efter anvisninger og er ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje.
Pels og pleje

Pelsen beskytter effektivt i al slags vejr. Den er halvlang med let udstående dækhår over en tæt underuld, som er fyldigere om vinteren end om sommeren. Den bør børstes med jævne mellemrum. Den store pels til trods, fælder de ikke så meget i det daglige, men primært to gange årligt, og her anbefales det, at den børstes grundigt hver dag.
Oprindelse

De tyske spidser er efterkommere af stenalderens tørvehund, som også talrige andre racer er udgået fra. De var fra middelalderen en fast del af livet på gårdene, hvor de holdt vagt, tog rotter og mus og fungerede som hyrdehunde. Godsejerne tolererede hundene, fordi de var uinteresserede i vildt og ikke lod sig oplære til jagthunde. De passer stadig deres oprindelige arbejde, mens rollen som selskabshunde næsten helt er overtaget af de to mindste varianter og af den lidt større keeshond.

Mittelspitz

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være godkendt på et tysk avlsgodkendelsesarrangement (Ankörung).

Indført 1. januar 2014

Ikke godkendt farve

Bruges om farver, der er uønskede/diskvalificerende i racens standard.
Ingen farve giver avlsforbud, da fokus skal være på sundhed, temperament og genetisk variation, når hunden i øvrigt opfylder racens avlskrav.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem