MENU

3 Hvalpe til salg

Mops

Mops er en hengiven, charmerende og ligevægtig hund, der er velegnet som selskabshund under alle forhold og i ethvert familiemønster. Den er glad for at lege og robust nok til at klare familiens børn med sindsro og overbærenhed. En mops er omgængelig over for fremmede mennesker og hunde og kun lidt gøende.

Mops

Om racen

Størrelse

Lille

Højde

25-28 cm for begge køn.

Temperament

Samarbejdende

Vægt

6,3 -8,1 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Lavt

Hjemland

Kina/Storbritannien.

Farver

Fawn, abrikos, sølv eller sort.

Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Internationalt racenavn

Mops/Pug.

FCI Gruppe

Gruppe 9 – Selskabshunde

Mops

Leksikon

Mentalitet

Mops er en hengiven, charmerende og ligevægtig hund, der er velegnet som selskabshund under alle forhold og i ethvert familiemønster. Den er glad for at lege og robust nok til at klare familiens børn med sindsro og overbærenhed. En mops er omgængelig over for fremmede mennesker og hunde og kun lidt gøende.
Behov

Racen mops er en selskabshunderace. Den har brug for at have sine mennesker omkring sig, og den egner sig ikke til at være alene hjemme i alt for mange timer. Den holder vitterlig af at være sammen med familien – uanset om familien er hjemme eller om hunden er med familien på farten. Mops er en såkaldt brachycephal race (”brachy” betyder kort og ”cephalic” betyder hoved) med et kort næseparti. DKK’s opdrættere har fokus på at vælge avlsdyr med åbne og sunde luftveje. Fra 01.08.2023 vil mops med DKK stambog, være BOAS gradueret før de må bruges i avl. Læs evt. mere om BOAS på DKK’s hjemmeside: <a href="https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed-og-sygdom/boas">Link</a>
Tips og trick til indlæring og håndtering

En mops er generelt positiv over for indlæring og sætter pris på selskabet og opmærksomheden, som følger med. Men den er også utrolig opfindsom og meget beslutsom, så vær konsekvent, venlig og motiverende.
Aktivitetsniveau og handleradius

En mops behøver en hel del motion for ikke at blive overvægtig. Desuden skal den have afløb for sin aktivitet gennem mentalt stimulerende beskæftigelse. Og så skal den have masser af kontakt. Den kan være drillesyg og vælger selv, hvilke anvisninger den vil følge, men den holder altid tæt kontakt. Hunde regulerer deres temperatur ved hjælp af vejrtrækningen, så i meget varmt vejr, bør fysisk aktivitets begrænses.
Pels og pleje

Pelsen er kort, blød og glansfuld. Den fælder en del og skal helst børstes igennem dagligt. Øjnene og folderne i hovedet bør holdes omhyggeligt rene.
Oprindelse

Mere end 2000 år gamle kinesiske skrifter omtaler små, kortnæsede og korthårede hunde, som formentlig er forfædre til nutidens mops. Racen fandt vej til Europa i slutningen af 1600-tallet med hollandske søfarere. Den var i skiftende perioder hofhund i både Holland og England og en elsket selskabshund hos overklassen såvel som hos det jævne borgerskab. Racenavnet kommer fra hollandsk og hentyder til det bekymrede ansigtsudtryk. På engelsk hedder den "pug", som kan betyde knytnæve.

Mops

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • BOAS-graduering: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel BOAS-status, der er godkendt til avl, registreret i DKK.
    ​Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel. Undersøgelsen må ikke være mere end 24 måneder gammel på parringstidspunktet.
    • Godkendt er: grad 0, I
    • Grad II og III må ikke bruges i avl. Hunde, der er opereret i luftvejene, sidestilles med grad III og må altså heller ikke bruges i avl.
  • BOAS - Avl med udenlandske hanhunde
    DKK godkender udenlandske BOAS-gradueringer, hvis de er udført i henhold til ”The Kennel Club & University of Cambridge Respiratory Function Grading Scheme”.
    Hvis en udenlandsk avlshund befinder sig i Danmark på en dispositionserklæring, skal den opfylde racens danske avlskrav. Det samme gælder for udenlandske hanhunde fra lande, der tilbyder BOAS-graduering efter Cambridge modellen.
    Udenlandske hanhunde fra lande, hvor det ikke er muligt at få foretaget BOAS-graduering efter Cambridge-modellen, kan anvendes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid have BOAS-grad 0 eller I.
    Frostsæd fra hanhunde, der er afgået ved døden før 01.08.23, kan bruges til tæver med BOAS-grad 0 eller I
  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her
  • Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Ikrafttrædelse: 01.05.2024

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt:

  • Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.

Indført 3. oktober 2020

Fremstilling af hunde uden stamtavle

Mops kan fremstilles med henblik på at få en åben stamtavle og komme i DKK’s x-register og herigennem opnå godkendelse af stambogsføring. Start ansøgningen og læs mere her: https://www.dkk.dk/stambog/fremstilling

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem