MENU

0 Hvalpe til salg

Norsk Elghund, grå

En selvstændig, energisk og modig hund, som er skabt til jagt. Den kan kun tilpasse sig livet i en familie, hvis man er indstillet på at tilfredsstille hundens jagtinstinkter. Den kræver viden og erfaring. Racen er meget gøende - det er dens arbejdsredskab som jagthund. Hanhundene er ofte stridbar over for andre hanhunde.

Norsk Elghund, grå

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner ca. 52 cm. Tæver ca. 49 cm.

Temperament

Selvstendig

Vægt

20-23 kg.

Pelspleje

Mellem

Aktivitesniveau

Højt

Hjemland

Norge.

Farver

Grå i forskellige nuancer med sorte hårspidser og mørk maske.

Specialklub

Spidshundeklubben

Internationalt racenavn

Norsk elghund, grå.

FCI Gruppe

Gruppe 5 – Spidshunde

Norsk Elghund, grå

Leksikon

Mentalitet

En selvstændig, energisk og modig hund, som er skabt til jagt. Den kan kun tilpasse sig livet i en familie, hvis man er indstillet på at tilfredsstille hundens jagtinstinkter. Den kræver viden og erfaring. Racen er meget gøende - det er dens arbejdsredskab som jagthund. Hanhundene er ofte stridbar over for andre hanhunde.
Behov

Meget krævende med hensyn til motion og beskæftigelse. Den søger hele tiden nye udfordringer og kan være irriterende rastløs, hvis den keder sig. Desuden behøver den nær social kontakt.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Racen er yderst selvstændig og gør alt i sit eget tempo, så opdragelsen bør begynde meget tidligt. Den skal helst foregå i forskellige miljøer og mere have karakter af leg end træning. Vær konsekvent, venlig, opfindsom og motiverende.
Aktivitetsniveau og handleradius

Jagten kan foregå på to måder: Enten er hunden i line og fører jægeren i retning af elgen. Eller hunden løber løs, finder elgen og ”holder den fast” med gøen, til jægeren når frem. Den knytter sig oftest til en bestemt person og holder god kontakt.
Pels og pleje

Pelsen er middellang, tyk, grov og glat med blød underuld. Den fælder i uanede mængder to til tre gange om året. Den holdes i det daglige med grundig gennembørstning og frisering en gang om ugen. Pelsen er varm, og hunden befinder sig godt i det fri, også om vinteren.
Oprindelse

Fund af forstenede knoglerester fra forhistoriske hunde viser, at spidshundetypen ikke har ændret sig ret meget i mere end 10.000 år. Urhunden har været bygget nogenlunde som nutidens elghund, og den har sandsynligvis arbejdet på samme måde med ekstraopgaver som gård- og vagthund. Den er Norges nationalhund nr. 1, og den har tidligere været brugt til jagt på bjørn, ulv og los. I dag anvendes den primært til elgjagt, men den kan også gøre sig nyttig ved jagt på småvildt som ræv og hare.

Norsk Elghund, grå

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være godkendt på et tysk avlsgodkendelsesarrangement (Ankörung)

Indført 1. januar 2013

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem