MENU

3 Hvalpe til salg

Norsk Lundehund

Oprindelig en jagende spidshund, men i dag en helt speciel, lidt spøjs familiehund, som dog næppe er en race for helt uerfarne ejere. Den knytter sig tæt til hele familien og tager gerne del i alle aktiviteter. Den har en forkærlighed for at grave, men den er ikke så gøende som andre racer med samme arbejdsbaggrund.

Norsk Lundehund

Om racen

Størrelse

Mellem

Højde

Hanner 35-38 cm. Tæver 32-35 cm.

Temperament

Samarbejdende

Vægt

6-7 kg.

Pelspleje

Lille

Aktivitesniveau

Mellem

Hjemland

Norge.

Farver

Rødbrun til lysebrun med sorte hårspidser, sort eller grå, alle med hvide aftegninger, eller hvid med mørke aftegninger.

Specialklub

Spidshundeklubben

Internationalt racenavn

Norsk lundehund.

FCI Gruppe

Gruppe 5 – Spidshunde

Norsk Lundehund

Leksikon

Mentalitet

Oprindelig en jagende spidshund, men i dag en helt speciel, lidt spøjs familiehund, som dog næppe er en race for helt uerfarne ejere. Den knytter sig tæt til hele familien og tager gerne del i alle aktiviteter. Den har en forkærlighed for at grave, men den er ikke så gøende som andre racer med samme arbejdsbaggrund.
Behov

Den skal have et godt socialt liv, passende motion og mange mentalt stimulerende opgaver. Kan være lidt reserveret over for fremmede, hvis den ikke socialiseres fra tidligste hvalpealder.
Tips og trick til indlæring og håndtering

Arbejdsglad og lærevillig, men også en selvstændig problemløser, som er mere modtagelig for vejledning end for at modtage ordrer. I modsætning til mange andre spidshunde er lundehunden meget glad for at apportere.
Aktivitetsniveau og handleradius

En livlig og umådelig smidig og adræt lille hund, som stadig har meget jagtlyst i behold. Den bevæger sig gerne, er lynhurtig og kan næsten komme igennem et nøglehul.
Pels og pleje

Den korte og stride dækpels over blød underuld kræver meget lidt pleje. En grundig ugentlig gennembørstning er tilstrækkelig til at holde den fri for løse hår. Fælder kun i overgangsperioderne. Hold til gengæld øje med neglelængden, især på de ekstra tæer.
Oprindelse

På øerne Værøy og Røst ud for Nordnorges kyst blev racen i århundreder brugt til at fange og dræbe søpapegøjer (lunder) i deres reder og bringe dem ud til jægerne. Livet på de stejle klippevægge har betinget tre unikke egenskaber. For at stå bedre fast har den seks tæer og syv eller otte trædepuder på hver pote. For bedre at kunne krybe ind i hulerne kan den strække forbenene 90 grader ud fra kroppen og bøje hovedet helt bagud langs ryggen. For at undgå vand og snavs i ørerne kan den klappe det ydre øre sammen. Lunder er i dag totalt fredede. Hundene blev reddet ved en stor avlsindsats.

Norsk Lundehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hundeweb.dk

Avlskrav

  • Testikelstatus: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
    Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling/Eksteriørbedømmelse.
  • Etiske regler for avl: DKK’s etiske regler for avl af fysisk og mentalt sunde hunde skal være overholdt. Se reglerne her

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler. Se reglerne her

Avlsanbefalinger

For at få Basis+ stambøger skal følgende, udover ovenstående avlskrav, være opfyldt

  1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være godkendt på et tysk avlsgodkendelsesarrangement (Ankörung).

Indført 1. januar 2014

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRSPDK22 Handelsbetingelser Fortrydelsesformular

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem